I år blir rundballene både rosa og blå

SETTER SØKELYS PÅ KREFTSAKEN: Farget rundballeplast har vært tilgjengelig i mange år, med hvit, sort og grønn som de mest vanlige fargene. Symbolikkbruken er opprinnelig en idé fra New Zealand hvor den globale plastleverandøren Trioplast lanserte rosa plast for første gang i 2015.

SETTER SØKELYS PÅ KREFTSAKEN: Farget rundballeplast har vært tilgjengelig i mange år, med hvit, sort og grønn som de mest vanlige fargene. Symbolikkbruken er opprinnelig en idé fra New Zealand hvor den globale plastleverandøren Trioplast lanserte rosa plast for første gang i 2015. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I år får de rosa rundballene selskap av blå rundballer. Kampanjen er til støtte for Brystkreftforeningen og Prostatakreftforeningen.

DEL

(Tønsbergs Blad) I fjor var det rundt 200.000 rosa rundballer synlige på norske jorder over hele landet. Kampanjen bidro stort til å sette søkelyset på brystkreftsaken. Det bidro med 300.000 kroner kroner til Brystkreftforeningen.

– Etter fjorårets suksess var det liten tvil om at kampanjen måtte gjentas, og vi ønsket å legge til et nytt element. Valget falt på blå plast grunnet etterspørsel fra bønder samt positiv erfaring med tilsvarende kampanje i Sverige i 2016. Vi håper selvfølgelig å se det samme glødende engasjementet og støtte i år som i fjor, sier Jan Håvard Kingsrød, rundballegeneral i Felleskjøpet Agri i en pressemelding.

Dobler bidraget til kreftforskning

I tillegg til rosa rundballer vil det i år bli brukt blå rundballene til å sette søkelyset på Prostatakreftforeningen. Det vil bidra til at norske bønder, plastprodusenten Trioplast og Felleskjøpet dobler bidraget med totalt 600.000 kroner til kreftforskning.

Norske bønder og Trioplast gir som i fjor ti kroner hver per kjøpte/solgte rull med plast.

– Det er kun Felleskjøpet som selger farget rundballeplast til støtte for kreftforskning, sier Kingsrød.

Plasten som ble brukt i fjor og som skal brukes i år er mer miljøvennlig. Det er siste generasjon plast som er tynnere og gir 1900 meter per rull, kontra 1500 meter tradisjonell plast kommer det fram i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Allerede palmehelgen kommer du deg til Bolærne med denne

LES OGSÅ: Gravde over kabel – flere hundre mistet internett og fasttelefon

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken