Datanerdenes høytid

Sosialt: Marius Abrahamsen storkoser seg foran sin datamaskin under The gadering i Vikingskipet i påsken. Begge foto: Rune Helle

Sosialt: Marius Abrahamsen storkoser seg foran sin datamaskin under The gadering i Vikingskipet i påsken. Begge foto: Rune Helle

Av

Marius Abrahamsen (20) og Ole Christensen (20) har tilbrakt nok en påske på The Gathering (TG) i Vikingskipet. Sande-guttene understreker at de stortrives på verdens største datatreff.

DEL

-Utrolig moro, og like spennende hver gang, sier de to.

Ole er på sitt fjerde og Marius på sitt tredje TG.

-For oss er dette blitt en fast påsketradisjon, sier Sande-duoen.

I år som i fjor var de 6000 billettene solgt. I år var det mulig å få billetter til bare noen uker før åpning. De siste 15 årene har man måttet være ute rundt juletider.

-Jeg begynner jo å kjenne forholdene her oppe, og jeg vet i alle fall hva jeg går til. De store overraskelsene kommer ikke, men jeg har det likevel kjempekjekt, sier Ola.

-For meg er det like gøy og spennende hver gang. Alt her oppe har slike veldige dimensjoner. Derfor er dette samme positive opplevelse hvert år, konstaterer Marius som til dagen jobber i butikken på XL bygg.

Gjennomsnittsalderen på årets TG var like over 20 år. Det var rundt 15 prosent jenter.

-Vi er akkurat på snittet da, gliser Sande-guttene.

Bor i hallen

Sande-guttene bor i hallen.

-Vi sover, bor og spiser i hallen. Selv om våren er kommet ute blir jo dette litt innepåske, sier de og gliser.

Deltakerne betaler 1300 kroner for PC-plass og overnatting i Vikingskipet. I tillegg kommer mat og reise.

-Mye for pengene. Ingen tvil om det, sier Ola. Han er for tiden jobbsøker.

-Jeg får reise hjem og ta igjen søvnunderskuddet, understreker han.

Sande-guttene kjører bil til Hamar.

-Vi har så mye pikk og pakk med oss at noe annet ville vært uaktuelt. Med dyrt datautstyr, materialer til å bygge egne hyller ved PC-plassen, stol og liggerunderlag i tillegg til bagasje blir det mye, sier de to.

Sosialt

Marius presiserer at TG er langt mer sosialt enn folk tror.

-Vi kjenner mange fra nett når vi kommer opp her. Vi treffer stadig nye, og det er en veldig fin og vennlig atmosfære i hele hallen. Det er kort og godt veldig sosialt. Vi sitter ikke hele påsken og stirrer inn i vår egen datamaskin, understreker Marius.

Deltakerne har også adgang til daglige konserter, show, konferanser, foredrag, seminarer med mere.

-Så her er det mye å velge i, avslutter Ola.

Hva er TG

The Gathering (TG) er verdens største dataparty under et tak. TG har siden 1996 blitt arrangert hver påske i Vikingskipet på Hamar. I år er det solgt nesten 6000 billetter, både faste PC-plasser og dagskort.

TG er en årlig festival for digital kultur. Her finner vi alt fra gamere, streamere, musikere. grafikere, kodere, fotografer, cosplayere, rollespillere og vennegjenger som reiser tilbake år etter år.

Første gang TG ble arrangert var i 1992, i Skedsmohallen. Da hadde vi 1100 deltakere. I dag har TG oppunder 6000 deltakere, over 400 crew, og det selges også dagsbilletter. Totalt er det omlag 7000 mennesker innom i Vikingskipet i løpet av en påske.

The Gathering har vært utsolgt siden 1997, og LANet har hvert år såpass stor pågang på billettene at veldig mange ikke får plass. Tusenvis står hvert år på venteliste.

De siste årene har man satset mye på trådløst nett. Utviklingen teknologisk er gjennomgående trådløs, og TG ønsker å følge med her. Dermed har vi i nå trådløst nett tilgjengelig for alle våre deltakere, som de kan bruke med mobiltelefon, nettbrett, laptop eller annet utstyr. Dette er videreutviklet de siste årene, og nå satses det for fullt med muligheten for tilkobling for 10 000 enheter.

Artikkeltags