Weggesrud jubler for støtte fra fylkespolitikerne om busstilbudet

- Dette sikrer busstilbudet for alle innbyggernei Sande, elever ved Sande VGS og den mye omtalte ruten mellom Selvik skole og Berger/Svelvik, sier en opprømt ordfører.

DEL

I dag var det fellesnemnd i det nye fylket Vestfold og Telemark. Der fremmet Karl Einar Haslestad (Ap) følgende forslag angående bussrute Sande -Svelvik:

«Fellesnemnda legger til grunn at VKT i nødvendig samarbeid med Brakar finner en løsning slik at kollektivtransporten i området ikke blir forringet av at Svelvik kommune overføres til Viken. Fellesnemnda ber prosjektleder å ta initiativ slik at tilfredsstillende kollektivtransport i området opprettholdes på dagens nivå»

– Det flotte var at dette ble enstemmig vedtatt, opplyser Haslestad.

Ordfører Elin Gran Weggesrud er meget godt fornøyd.

– Jeg er veldig, veldig glad for at fellesnemnda for fylket har samlet seg om forslaget fra Arbeiderpartiet i dag, sier Weggesrud som har vært på denne saken fra dag en.

Hun legger til at dette viser at det er viktig med godt samarbeid mellom lokal- og fylkespolitikere og det viser at det nye fylket tar folk i Sande og Holmestrand på alvor når saker fremmes.

-Det viser også at det nytter å jobbe seriøst og redelig med saker og få gjennomslag for de. Dette er virkelig en god dag for oss som er opptatt av å holde på de praktiske løsningene som funker i hverdagen for folk, sier Weggesrud og er tydelig fornøyd.

– Og det er virkelig en super dag for ungdommene våre som får mulighet til å ferdes til og fra skole og fritidsaktiviteter som de ønsker – og på tvers av kommunegrensa til Svelvik/Sande, sier den fornøyde ordføreren.

– Og sist – men kanskje viktigst: dette er utrolig viktig for at ungdommer i Svelvik kan fortsette å gå på videregående i Sande, avslutter hun med et stort smil.

Les også: – Dette strider mot all sunn fornuft

Fylkesordfører i Telemark Svend Tore Løkslid var forrige uke på besøk i Sande. Da fikk han en omvisning og forklaring av sandeordføreren på hvordan dette vil påvirke innbyggerne.

– Denne saken viser hvor viktig det er at kommune og fylke spiller på samme lag. Ordfører Elin viste meg både området og utfordringa rundt denne strekningen med buss når jeg besøkte Sande på tirsdag i forrige uke. Dette er helt urimelig, derfor fremmet AP denne bestillingen til prosjektleder i dag. Dette må det ordens opp i raske slik at ungdom i Svelvik kan på videregående i Sande. Denne saken er et godt eksempel på hvordan jeg ønsker å opptre som fylkesordfører i det nye fylke, understreker Løkslid. Han er Arbeiderpartiets fylkesordførerkandidat i det nye fylket Vestfold og Telemark.

Artikkeltags