Gå til sidens hovedinnhold

Klare for NM i judo

Sande sportsklubb judo

Artikkelen er over 2 år gammel

I helgen er det duket for ungdoms- og junior NM i Sandehallen. 180 deltakere fra 30 klubber fra hele landet skal teste ferdighetene på mattene i Sande.

Helgen 17. og 18. november er det NM i judo for ungdom og junior i Sandehallen. De skal i ilden er U-15, U-18 og U-21.

Mer enn 180 deltakere fra 30 klubber i Norge skal konkurrere individuelt på lørdag og som lag søndag.

Busstransport

– Det kommer klubber fra Kristiansand i sør til Bodø i nord, forteller Simon Gerhardsen. Han legger til at de, taket være støtten på 50.000 kroner fra Vestfold fylkeskommune, gir utøverne transport til og fra hotellet i Drammen.

– Noen utøvere skal sove på klubbhuset, men den største andelen skal sove på hotell i Drammen. Disse får busstransport til og fra, kan han fortelle.

Sande sportsklubb står som arrangør og fra «Drammensregionen» har BK judo (Kongsberg) og Sande sportsklubb utøvere som skal konkurrere.

Muligheter for gull

Blant annet skal Helene Eek Gerhardsen konkurrere i U21 – 57 kg og Kornelius Eilertsen i U21 -90 kg. Begge er landslagsutøvere fra Sande sportsklubb.

Sande sportsklubb judo har mange utøvere som er medaljekandidater.

– Vi har stor tro på at det kan bli NM-medalje til Sande samtidig som vi har tro på gull. Vi vil drister oss til å håpe at vi også får norgesmester i helgen, sier en positiv Gerhardsen.

Det er mye som skal på plass før NM går av stabelen. Klubben har et stort knippe med frivillige ildsjeler som alle bidrar til at dette arrangementet skal gå knirkefritt.

– Et av de største områdene er de tekniske løsningene som datasystemer. Det er mye utstyr og her er vi helt avhengig av kompetanse. I tillegg skal alle utøverne veies inn på morgenen og da må vi ha frivillige som stiller opp på hotellene med vekt og datautstyr, forteller Gerhardsen. I tillegg er det kiosk, dommere, poengtavler og vi skal ha en opphøyet scene for premieutdeling.

– Vi har leid inn Håkon Lundhaug som skal lyssette salen. Alle finalene skal gå i mørklagt hall med fargebelysning på mattene, forteller han engasjert.

Hele stevnet skal streames. Dette kan du se på sandeavis.no lørdag og søndag

Kommentarer til denne saken