Innholdsrike fremskritt

LEKER: For Johannes (18) er jobben i lekebutikken til Sande produkter en drøm som har gått i oppfyllelse. Mestringsfølelsen er den beste, mener han selv. Begge foto: Elin Johannessen

LEKER: For Johannes (18) er jobben i lekebutikken til Sande produkter en drøm som har gått i oppfyllelse. Mestringsfølelsen er den beste, mener han selv. Begge foto: Elin Johannessen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sande produkter AS har flest lærerkandidater i Vestfold og kandidatene stortrives på senteret. For 14 dager siden åpnet Sande produkter ny lekebutikk til lærerkandidat Johannes store glede.

DEL

Johannes er 18 år og kommer fra Tønsberg. Hver morgen tar han toget til Sande for å jobbe i den nye lekebutikken. Der trives han veldig godt.
– Jeg stortrives her, det er veldig hyggelig og godt miljø. Det morsomste er å hjelpe kundene med å finne det de leter etter og kanskje demonstrere noen av leketøyene, forteller den blide gutten.
Johannes har kommet langt kan Runar meddele.
– Han har lært seg å slå inn prisene på kassen, gi igjen og veksle penger. Dette er store fremskritt og jeg er imponert, forteller daglig leder ved Sande Produkter, Runar Bergstrøm. Leketøysbutikk var planen fra begynnelsen og Johannes er en stor del av den daglige driften.
– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe i butikk og dette senteret har gitt meg muligheten til det, fortsetter han.

En lang kamp

Også Magnus (18) trives godt hos Sande produkter AS, han er lærerkandidat innenfor produksjonsteknikk og lager boksene som vi forbinder med krydderet Gastromat. Magnus har diagnosen autisme, og kan fortelle at det har vært en tøff kamp for å komme dit han er i dag.
– Det har vært en lang kamp gjennom flere år som har ført meg hit, jeg har vært gjennom forskjellige vurderinger for at folk skal kunne hjelpe meg og tilrettelegge opplæring etter mitt behov, men det er ingen som har greid dette, helt til jeg kom til Sande. Jeg har ikke vært noen finere plass enn dette. Jeg er imponert over det man har fått til her, sier han. Magnus har satt egne mål og laget en plan over hva han skal få til når lærertiden er over, og han er allerede langt på vei kan Runar fortelle.

Ordknapp

– Når Magnus kom til oss for bare tre måneder siden var han veldig sjenert og syns det var vanskelig å kommunisere. Han så bare i bakken når folk snakket til han. Nå sitter han og blir intervjuet av avisen, det er utrolig det som skjer her i dag, sier en tydelig imponert Bergstrøm.
Den unge gutten bor på grensen til Svelvik, men syns helt klart det er verdt å dra til Sande for en hverdag som denne.
– Når jeg lærer mer så åpner flere muligheter seg, alt som fører til at jeg utvikler meg og blir bedre er viktig for meg, forteller en blid 18- åring. Grunnen til at han valgte produksjonsteknikk er så enkel som at det er han god til.
– På grunn av min diagnose så er det noen ting jeg er god på, og det gjorde at jeg begynte med produksjonsteknikk, sier han. Det er Runar som har ordnet dette for meg, hadde det ikke vært for han så hadde ikke jeg hatt noe sted å gå, fortsetter Magnus.

Skryt

Magnus trives veldig godt på senteret og han er evig takknemlig for de muligheten han har fått.
– Det er veldig deilig å føle at man er til nytte for noe, og det har senteret hjulpet meg med, de har virkelig skjønt hva enkeltindivider trenger og legger til rette for det, skryter en fornøyd lærerkandidat.
– Moren og faren min har ikke gitt opp og det har endt med at jeg kan stå på skøyter bedre enn mange andre, gå på ski, svømme, sykle og til og med bokse, avslutter han.

Artikkeltags