– Dakota! Cessna! Baloo!

Det er morgenlufting av hunder hos Ellen Rosnes på hundepensjonatet Gårdstunet i Blindevannsveien. Nå blir de firbeinte ropt inn til frokost.

Denne dagen er det fire pensjonatgjester. To av dem er Ellens egne.

LES OGSÅ: Best i Vestfold – igjen 

– Faren min var pilot, så alle hundene vi hadde var oppkalt etter flytyper, smiler hun.

Derav navnene Cessna og Dakota.

Flyttet på småbruk

Hunder har alltid hatt en stor plass i livet til Ellen, som egentlig er fra Sandefjord.

LES OGSÅ: Nabomøte om Asko-etablering 

– Jeg er oppvokst med Gordonsetter og ellers alle de dyrene vi ønsket; fugler og hamstere ... Jeg kunne ikke tenke meg et liv uten hund, forteller Ellen, og legger til med en liten latter:

– Så Per Erik hadde ikke noe valg. Og nå har han blitt nesten like ille som meg.

Per Erik Rosnes er mannen til Ellen. For tre år siden flyttet de sammen med datteren Ingeborg (3) og fostersønnen Henrik (12) til småbruket langt inni i skogene ved Blindevannet.

– Hjemmekoselig

Å starte en kennel hadde Ellen tenkt på i mange år. I høst ble drømmen virkelighet. De har plass til 16 hunder, men synes åtte er ideelt. Foreløpig har jungeltelegrafen gjort jobben.

– For oss er det viktig at det skal være lite og hjemmekoselig her. Vi skal kunne gi mye omsorg og ha god kontakt med alle hundene. De skal ikke bare være «satt bort». Derfor vil vi helst at hundeeierne kommer på besøk før hunden skal bo her, forteller Ellen, som egentlig er utdannet gartner.

LES OGSÅ: Gir seg som kultursjef 

Til daglig jobber hun hjemmefra som leder i Økofestivalen, i tillegg til å ha en nettbutikk med hundeutstyr.

Bilder på Facebook

Hver dag legger Ellen ut bilder av hundegjestene på facebooksiden til Gårdstunet. Det vet hun at kundene setter pris på.

Alle slags hunder er velkomne på pensjonatet. De blir trimmet hver dag. Selv om ikke pensjonatet foreløpig gir den store økonomiske avkastningen, er Ellen fornøyd.

– Hunder gir så enormt mye tilbake av glede og hengivenhet. Det er også utrolig gøy å bli kjent med nye hunderaser og hundeeiere, sier hun.