Glenn legger fløyta på hylla

Glenn Hauger driver familiebedriften videre. Han bytter ut festantrekket og fløyta med arbeidstøy og maskiner.

Glenn Hauger driver familiebedriften videre. Han bytter ut festantrekket og fløyta med arbeidstøy og maskiner. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Når helgen er over bytter Glenn Hauger ut fløyta med arbeidstøy. Familiebedriften som har eksistert siden 1970 går ikke av seg selv.

DEL

Når søndagen kommer, stiller Glenn seg om fra spillejobber med Plumbo til hverdagen. Fløyta og toraderen legges på hylla og byttes ut med maskiner og arbeidstøy. Han bruker hverdagen til å drive familiebedriften videre. En familiebedrift som faren Lars Hauger startet opp i 1970.


Bedrift i peisestua

Det hele startet i barndomshjemmet. Peisestua var opprinnelig et lite verksted med en dreiebenk, fresemaskin og errosjonsmaskin, men i 1975 gikk faren i gang med å bygge industrilokaler rett på andre siden av plenen.
– Vi har hatt stort sett samme størrelsen på bedriften i alle år. Et tilbygg og et lagertelt måtte til i nyere tid, men som bedrift ønsker vi ikke å ekspandere nevneverdig, verken i fysisk størrelse eller ansatte. Det føler jeg koster mer enn det smaker, sier Glenn Hauger.
– Vi utvikler sprøytestøpeverktøy, altså former, eller egentlig hele prosessen fra idé og tegning til et ferdig produkt i plast, forklarer han engasjert og viser fram. Kundene varierer fra offshore, entreprenør og elektronikk til reklameartikler og bilbransje.


Leverte til flytoget

– Nødbremshåndtak på flytogene er det vi som har laget, sier han for at folk skal få en forståelse av hva de driver med. En grønn vegghengt plastdetalj som er en viktig brikke rundt togsikkerheten. Han lager også cateringfat til storhusholdning og andre artikler som skiltrammer til biler, hengere og andre kjøretøy. Her kommer også silketrykk og logoframstilling inn, så bedriften har flere bein å stå på.


Til offshore

Mange produkter er synlige i hverdagen for folk, andre produkter er brikker i andre sine produkter igjen.
– Vi lager artikler for offshoreindustrien. Dette er et marked som vi nylig har beveget oss inn i, legger han til. Denne kunden har blant annet rørklammer i forskjellige størrelser som Hauger AS har i oppdrag å produsere og montere sammen.
I løpet av ett år produserer bedriften cirka 30 tonn med sine fire ansatte.
Siden han var liten gutt har Glenn fartet rundt i lokalene, vegg i vegg med hjemmet. For ham var det ingen tvil om hvilken vei han ville gå. Han er utdannet verktøymaker og har fagbrev som det.


Fløytisten og verktøymakeren legger ikke skjul på at de ikke har planer om å utvide.
– Vi liker å ha kontroll over produksjonen, ha fritid og ikke for store økonomiske belastninger i bedriften, tilføyer han. Marked og jobb i denne bransjen har sterk konkurranse med østlige land og tidene kan være mer utfordrende nå i moderne tid enn tidligere.
I tillegg er det greit at forholdene ikke er for store når han må ut på spillejobber med Plumbo, både sommer som vinter, helger som hverdager.

Artikkeltags