Elise tok sin første medalje i senior NM

Elise Nedberg fra IL Sanvin tok sin første medalje i senior NM.

Elise Nedberg fra IL Sanvin tok sin første medalje i senior NM. Foto:

Av
DEL

Elise Nedberg imponerte i senior NM i Byrkjelo da hun tok sin første medalje i et senior NM. Elise har slitt med både skader og sykdom over en veldig lang periode, og har trent mye alternativ trening.

Elise har hold motivasjonen oppe og kom tilbake i full trening igjen. Hun har deltatt på noen høydekonkurranser denne sesongen og hadde senior NM som hovedmål.

At hun klarte bronsemedalje i kvinnenes høydekonkurranse er imponerende. På forhånd hadde Elise det 9. beste resultatet på statistikken i Norge i år. 

Været var ikke på jentenes side med regn og vind, men det ble en veldig spennende konkurranse.

De beste høydejentene stilte til start og Elise startet konkurransen bra med å hoppe over både 1,60 m og 1,65 m i første forsøk. Da lista ble lagt opp til 1,70 m var det 5 jenter som fortsatt var med i konkurransen. Det ble utrolig spennende da kun Tonje Angelsen, Tjalve, og Karen Høystad, Lillehammer, gikk over i første forsøk. 

Både Elise, Thea Leirfall Bremset, Stjørdal, og Sigrid Kleive, Ålesund, hadde 2 riv alle sammen. Elise og Thea klarte 1,70 m i tredje forsøk til stor jubel. Da var det 4 jenter igjen når lista ble lagt opp på 1,75 m. 

Tonje Angelsen som er best i Norge, deltok i EM og var storfavoritt i høyde, hoppet klart over. Da sto spenningen om sølv og bronse mellom Karen Høystad, Thea Leirfall Bremset og Elise. Alle disse tre jentene reiv dessverre alle forsøkene på 1,75.

Tonje Angelsen fortatte konkurransen alene og tok gullet i høydekonkurransen med 1,85 m. Når sølv og bronsemedaljene skulle fordeles, og alle tre jentene hoppet 1,70 m, er det antall riv i konkurransen som avgjør medaljekampen. Karen Høystad tok sølv, og Elise Nedberg tok bronsemedaljen med ett riv mindre enn Thea.

Det var en veldig glad og fornøyd jente som tok imot medaljen på premieutdelingen.

Artikkeltags