Lange køer på E18

Klokken 13.43 viser webkameraet til Statens Vegvesen at køen sørover starter før Hanekleivtunnelen.

Klokken 13.43 viser webkameraet til Statens Vegvesen at køen sørover starter før Hanekleivtunnelen. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

For andre dag på rad meldes det om bilister som snur på E18. Fredag er det lange køer i Holmestrand.

DEL

Fredag klokken 13.40 melder politiet om tett trafikk og mye kø i forbindelse med omkjøringen på E18 i nordfylket.

– Vi har fått flere meldinger på at bilister snur på E18, melder politiet i Vestfold.

På torsdag kom det meldinger om at folk kjørte mellom midtdelerene på E18 ved Bentsrudkrysset og at bilister snek i køen.

– Det venstre feltet i tunnelen før Island-krysset er stengt, men det er en del som kjører her for å snike i køen. Det gjør sitt til at det blir urolig i den saktegående køen, og mange irriterte bilister. Vi anbefaler ingen å forsøke denne manøveren, for det er det samme som å kjøre på rødt lys, og kvalifiserer til et forenklet forelegg på drøyt 5.000 kroner, sier Per Andreassen ved politiets operasjonssentral i Vestfold.

Kilometervis med køer

Helgeutfarten satte omkjøringsveiene i Vestfold på kraftig prøve torsdag ettermiddag.

Flere steder i Vestfold var det kilometervis med køer på grunn av at E8 er stengt mellom Island-krysset ved Grelland og Bentsrudkrysset ved Holmestrand.

I tillegg var det lange køer ved Bommestad i Larvik som følge av innsnevring og veiarbeid. Her var det nesten stillestående til saktegående kø tilbake til Ringdalkrysset.

– Det er rapport om tett trafikk flere steder, og vi har forsøkt å sette ned hastigheten til 70 km/t flere steder, for å redusere risikoen for ulykker og uhell ved at man kommer til et køområde i alt for stor hastighet, sier Tove Sunde ved Vegtrafikksentralen Sør.

Bilister snur

I 16-tiden torsdag fikk vi melding fra en bekymret bilist som var involvert i en nesten-ulykke i sørgående felt etter at han tok ut på E18 i Bentsrudkrysset.

– Flere bilister på vei nordover begynner å miste tålmodigheten, og kjører mellom to midtdelere der det er mulig å krysse over til sørgående felt. Hvis jeg ikke hadde vært oppmerksom, kunne det gått galt, sier vår tipser.

Sunde ved Vegtrafikksentralen blir rystet når hun hører om dette. I februar var det også flere slike tilfeller etter at E18 nettopp var blitt stengt:

– Dette er fryktelig farlig, og ikke noe vi vil se. Vi håper alle er hensynsfulle og er tålmodige, sier Sunde.

LES OGSÅ: Tre biler i kjedekollisjon

Travel kveld

Politiet har flere patruljebiler ute i trafikken torsdag, både fra UP og Vestfold politidistrikt.

– Så langt har vi ikke fått melding om noen uhell. Det hjelper litt at hastigheten på E18 er satt ned i noen av de mest utsatte områdene, men det er viktig at bilistene respekterer skiltene. Blant annet ved Hanekleivtunnelen, der det tidligere har oppstått farlige situasjoner når køen plutselig står stille rundt en sving. Det blir nok en travel kveld for oss, med mange meldinger fra trafikken, sier Andreassen på operasjonssentralen.

På flere av omkjøringsveiene til E18 etter at Skjeggestad Bru ble stengt, er det også tett trafikk. Bispeveien er hardt belastet.

Utrykningspolitiet har etter Skjeggestad-hendelsen vært hyppig tilstede. Per 8. april var det utstedt 450 bøter på de nevnte omkjøringsveiene.

LES OGSÅ: I januar 2016 stenges E18 igjen

Artikkeltags