Gladmelding til pendlerne: - Vil merke endringene neste år

MYE BRUKT FREMKOMSTMIDDEL: Toget er velkjent i hverdagen for mange mennesker i Drammen. 7,7 millioner mennesker reiste på denne strekninga i 2018, en stor oppgang fra året før.

MYE BRUKT FREMKOMSTMIDDEL: Toget er velkjent i hverdagen for mange mennesker i Drammen. 7,7 millioner mennesker reiste på denne strekninga i 2018, en stor oppgang fra året før. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Pendlere mellom Drammen og Oslo kan glede seg: Regjeringen vil bruke 250 millioner kroner på å sørge for at det blir færre innstilte tog mellom Asker og Oslo.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Det er samferdselsminister Jon Georg Dale som slipper lekkasjen fra revidert nasjonalbudsjett, som legges fram på tirsdag, i VG.

Millioner av passasjerer bruker denne skinnegangen som vei til og fra hovedstaden og jobb hvert år. Ifølge Bane NOR kjører omtrent 350 persontog Asker – Lillestrøm-strekningen på en vanlig dag.

– All togstans som skjer mellom disse to stasjonene påvirker 80 prosent av togtilbudet vårt, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til avisen.

– Vi vet jo for eksempel at feil på signalanlegg ofte er hovedårsak når vi opplever forsinkelser, og alle som tar tog har vel opplevd dette problemet. Ved å iverksette tiltak som utbedrer risikoen for at noe skal stoppe opp kan vi redusere dette, og togene slipper å stå i kø og vente på at det skal bli ordnet, sier han til VG.

– Det er fortsatt store utfordringer, men vi håper at passasjerene skal merke effektene av dette allerede til neste år, sier Dale.

En tredjedel av alle innstiller i 2018 skjedde ifølge Bane NOR på strekningen Drammen – Lillestrøm.Artikkeltags