Renovasjonsselskapet RenoNorden er konkurs

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nordens største renovasjonsselskap innen husholdninger, RenoNorden, opplyser i en børsmelding at det slår seg selv konkurs.

DEL

(Drammens Tidende) Selskapet opplyser i meldingen at både RenoNorden AS og RenoNorden ASA vil slå seg konkurs med umiddelbar virkning. Selskapet har slitt økonomisk i lang tid, og 6. september ble det startet et arbeid der målet var å avbryte ni ulønnsomme kontrakter, men uten at man klarte å nå en tilfredsstillende løsning.

Selskapets långivere, DNB og Den Danske Bank, har nå gjort det klart at de ikke vil låne selskapet mer penger. Dermed er konkursen et faktum.

RenoNorden betegner seg som Nordens klart største aktør innen husholdningsrenovasjon og leverer tjenester til over fem millioner mennesker i fire ulike land.

RenoNorden samler inn alt avfall i drammensregionen. De inngikk i fjor avtale med Renovasjonsselskapet for Drammensregionen (RfD) for avfallsinnhenting i kommunene Drammen, Hurum, Lier, Modum, Nedre Eiker, Røyken, Sande, Svelvik og Øvre Eiker.

RfD har tidligere uttalt til Drammens Tidende at de har en reserveløsning om RenoNorden går konkurs.

Planen nå er at Norsk Gjenvinning overtar biler og mannskap og fortsetter innhentingen. Det var dette som skjedde i Oslo da Oslo kommune overtok avfallshåndteringen fra Veireno.

– Hvis andre må overta avfallsinnhenting så blir det dyrere for kundene?

– Ja, det blir høyere kostnader, og de må brukerne ta. Det er derfor vi motsatte oss å si opp avtalen med RenoNorden, men ved en konkurs har vi intet valg, sa Johan Remmen, administrerende direktør i RfD, til Drammens Tidende i slutten av august.

Det er nemlig slik at renovasjonsutgifter er et nullsumspill – det skal skje til selvkost. Kommunene har ikke lov til å tjene penger på eller subsidiere renovasjon.

Artikkeltags