Plumbo ble helter etter branndrama

Dramatisk: Det ble dramatisk for Tommy Løken-Elstad og Lars-Erik Blokkhus i Plumbo da de måtte slukke en brann og redde en mann natt til lørdag. Arkivfoto

Dramatisk: Det ble dramatisk for Tommy Løken-Elstad og Lars-Erik Blokkhus i Plumbo da de måtte slukke en brann og redde en mann natt til lørdag. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tommy Løken-Elstad, bassist og vokalist i Plumbo løp inn i leiligheten, stoppet brannen og vekket huseieren.

DEL

Natt til lørdag ble utenom det vanlige for Tommy Løken-Elstad og Lars-Erik Blokkhus i Plumbo. På vei hjem fra en spillejobb tok de seg inn i et røykfylt hus på Raufoss, og reddet en manns liv.

Røykvarsleren hadde gått i en hybel, og når de gikk inn fant de en mann som lå og sov, skriver Totens Blad, som først omtalte saken.

Hørte brannalarmen

Det var etter konserten i Raufoss i helgen at gutta skulle ta en øl med kompisen Ronny Slemmestad.

– Vi hørte brannalarmen samtidig som det luktet brent. Vi gikk derfor etter lyden, forklarer Tommy. Da de ankom leiligheten gikk Elstad bort og kjente på døren, som var åpen. Han lukket den forsiktig opp og ble møtt av en vegg med røyk.

– Jeg tenkte ikke så mye akkurat da. Jeg og Ronny tok oss inn på kjøkkenet, lokaliserte en kjele som var årsaken til røykutviklingen. Vi slukket brannen og fjernet kjelen, forteller han videre og legger til at det var dramatiske minutter. Samtidig ringte Blokkhus og en fjerde kamerat til brannvesenet.

– Jeg gikk videre inn i leiligheten og fikk vekket en mann, trolig eieren. Samtidig kom ambulansepersonell og brannvesenet til stedet og de kunne ta over, sier han og er tydelig preget av hendelsen. For det ble en dramatisk avslutning på kvelden.

Reddet livet

– Jeg er sikker på at vi reddet denne mannen. Hvis vi ikke hadde kommet kunne dette fått fatale følger, konstaterer han.

Han er sikker på at varsleren har stått på en stund.

– Det var en vegg av røyk. Vi så ingen ting og måtte famle oss fram, forteller Elstad.

Ble dårlig

Da han kom ut av leiligheten begynte han å kaste opp.

– Det var en reaksjon på røyken som jeg pustet inn. Jeg spydde som en gris, legger han til.

Han tror sin tid i saniteten i militæret er årsaken til at han handlet så raskt.

– Det gikk på autopilot. Jeg tenkte ikke, vi bare handlet, fortsetter han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken