(Nettavisen)

Sør-Øst politidistrikt skrev på Twitter like før klokken 21, at det de da hadde fått kontroll over brannen. Det er fortsatt stor innsats fra brannvesenet, og de kommer til å jobbe med videre slukking lenge.

Over fem timer tok det altså før det kunne meldes om kontroll over situasjonen. Brannen skal ha oppstått i blokkens toppetasje.

Klokka 20.30 opplyste operasjonsleder i politiet, Ottar Steinstø, at det ikke var meldt om kontroll på brannen foreløpig.

Steinstø, sa da at det var for tidlig å si noe om hvor mange leiligheter som har fått røyk- eller vannskader.

Operasjonslederen melder at det er 175 personer som er registrert som evakuerte onsdag kveld.

Se innsatsleder Arne Guddal sin kommentar om situasjonen onsdag ettermiddag:

– Brannen har startet i en toppetasje på enden av høyblokka, og hele takflata er brent ut. Det er noen betongskiller under som gjør at det er mindre fare for spredning nedover, sier Guddal.

Innsatslederen opplyser at om lag 300 personer bor i blokken og at alle er evakuert i forbindelse med brannen. Disse er evakuert fra til sammen 126 leiligheter, ifølge Drammens Tidende.

Han opplyser videre om at alle er evakuert og at det er kontroll på alle beboere i boligblokken

– Utrolig nok er det ingen som er skadd i brannen. Noen hadde fått i seg litt røyk, i den leiligheten der brannen etter all sannsynlighet startet. Det er veldig godt å vite at ingen er omkommet i brannen, sier Guddal.

Ble observert flammer

Nødetatene fikk melding om brannen i Lauritz Hervigs vei klokka 15.35 onsdag ettermiddag. Melder hadde observert flammer, ifølge politiet.

Like før klokka 16 er brannvesenet er framme på stedet med mannskapsbiler fra stasjonen i Dammen.

Vaktleder Anders Hæg ved Sørøst 110 meldte at de også hadde rekvirert høydemateriell, som lift fra stasjonen Kopstad i Vestfold Interkommunale brannvesen, samt en lift fra Asker, skriver DT.

Beboere evakuert til skole

Klokka 16.39 meldte politiet at de var ferdig med evakueringen av beboerne.

Det er ikke meldt om skadde i forbindelse med brannen, og nødetatene har kommet i kontakt med alle som er registrert i leiligheten der brannen startet.

- Vi dobbelsjekker delen nærmest brannen for eventuelle beboere. Det er ikke kontroll på brannen, opplyser politiet.

Politiet har tidligere opplyst at beboere er evakuert til Fjell skole.

klokken 17.50 meddeler Nestleder Arild Reinhartsen i Sørøst 110-sentral, at brannvesenet fortsatt jobber for harde livet med å få kontroll over flammene.

Nestleder Arild Reinhartsen i Sørøst 110-sentral, tror det vil ta tid før brannen er slukket.

– Det er masse mannskaper i arbeid. Slukningsarbeidet pågår og vi jobber med å få kontroll, forklarte Reinhardsen til Nettavisen.

Nestlederen tror det vil ta noen timer før brannen er slukket.

Klokken 19.30 meldte Politiets innsatsleder Arne Guddal, om at flammene ikke er under kontroll, men at det skal være mindre fare for spredning.

Guddal forteller at brannen fremdeles ikke er under kontroll, men at det nå ser ut som at det er mindre fare for at brannen sprer seg nedover.