Oppdraget som årets reflekskunstner har Gunilla Holm Platou fått av Trygg Trafikk og refleksene vil fås som både “mykrefleks” og “slap wrap”.
Begge typer refleks er i år dekorert av Gunilla Holm Platou. Gunilla er kjent for sine morsomme kumotiver. Selv er hun opptatt av at folk bruker refleks.

- Barna er flinkest, mens mannfolka er verst. Menn har liksom ikke tid til å feste refleksen, sier Gunilla som oppfordrer alle til å utstyre sine jakker med hver sin refleks.
- Hver mann sin refleks, sier hun.

Bli sett i tide!

I mørket er alle kuer svarte, bortsett fra de på refleksen.
Uten refleks har en bilfører som kjører i 50 km/t kun 2 sekunder å reagere på når du dukker opp i veikanten uten refleks. Med refleks forlenges reaksjonstiden til 10 sekunder. Det bør være et godt nok argument for alle!

Årets refleksdag

Refleksdagen 2009 arrangeres i dag, torsdag 15. oktober, og markerer inngangen til mørketida ved å sette søkelyset på synlighet i trafikkbildet og refleksbruk. Her i Sande vil elevene på både barneskolene, ungdomsskolen og Sande videregående skole få utdelt reflekser for å markere dagen.
Under årets refleksdag vil utvalgte restauranter tildele sine gjester hver sin refleks med budskapet: “Takk for besøket, vi håper å se deg igjen”.

Refleksene som er designet av Gunilla, er laget i et begrenset opplag. De kan kjøpes enkeltvis gjennom nettbutikken til Trygg Trafikk eller fra Reflexprodukter, men da med en minstebestilling på 50 stykker.

Du kan lese mer om den spennende Sandekunstneren i denne ukas papirutgave av Sande Avis.