(Drammens Tidende)

– Klar for vårvarme? spør Meteorologisk institutt på Twitter og viser fram temperaturprognoser for torsdag som kan gi håp til frosne nordmenn.

Meteorolog Rafael Escobar Løvdahl fryder seg over å kunne fortelle at det bygger seg opp et tilsynelatende stabilt høytrykk over Norge.

Høytrykk fra vest

Til Yr.no forteller han at høytrykket er på vei inn fra vest og vil merkes allerede tirsdag, men fra onsdag av blir været veldig bra også ellers i Sør-Norge.

I første omgang er det vestlendingene som får det beste været. Der kan det nok bli opp i 15 varmegrader på målestasjonene torsdag, sier meteorolog Escobar Løvdahl til Nettavisen.

Meteorologen antyder fralandsvind og høytrykk, men understreker at det ikke er så mye varme luftmasser som omgir oss egentlig, så nattetid er det fortsatt kaldt.

Tosifret i Buskerud

Et solid høytrykk er i ferd med å bygge seg opp over Vestfold og Buskerud nå, og ifølge langtidsvarselet på Yr.no vil det i slutten av denne uka bli tosifret dagtemperatur også i Buskerud.

Flere steder vil gradestokken allerede på søndag krype opp mot ti varmegrader. Temperaturen vil bare fortsette å stige utover neste uke og enkelte steder vil det komme opp i 13-14 grader på onsdagen.