(Drammens Tidende)

Mandagens snøfall førte til store problemer i trafikken i Drammensdistriktet. Uværet ser heller ikke ut til å gi seg med det første. Fram til klokken 13 tirsdag ettermiddag er det ventet en halv meter snø.

Veivesenet og de forskjellige kommunene i Drammensdistriktet har sendt ut alt av tilgjengelig brøytemannskaper. Likevel er det ikke nok til å holde all snøen unna.

– Brøytebilene våre går døgnet rundt, men vi må faktisk prioritere hovedveiene. Det være seg til legevakta, eldresentre og skoler. Når det kommer så vanvittig mye nedbør, er det ikke lett å holde unna all snøen, sier Siw Anett Stråle Enerud. Hun er kommunikasjonssjef i Viva IKS, som har ansvaret for brøyting på de kommunale veiene i Lier, Røyken og Hurum.

– Ikke få sjokk

Enerud får støtte av trafikkoperatør ved veitrafikksentralen, Anniken Island. Hun overvåker trafikken på europa-, riks- og fylkesveiene i distriktet og har også ansvar å se til at veiene blir brøytet i tide.

– Brøytemannskapene våre jobber kontinuerlig. Europaveiene blir prioritert først. Deretter riksveiene. Og så fylkesveiene. Enkelte av småveiene kan ha ganske mye snø før det utløser krav til brøyting, forteller Island.

– Så folk bør ikke få sjokk om det er enkelte veier som ikke er brøytet tirsdag morgen?

– Nei, det bør de ikke. Med tanke på det været som er meldt natt til tirsdag, ville jeg beregnet god tid om jeg skulle kjørt til jobb, sier trafikkoperatøren.