Ti skadet etter ulykke på E18

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En trailer kjørte mandag ettermiddag inn i en stillestående kø på E18 ved Holmestrand. Veien var sperret i over tre timer.

DEL

(Drammens Tidende) VESTFOLD: Vestviken 110 meldte klokka 16.05 mandag ettermiddag at de rykker ut på en større ulykke i Bentsrudkrysset på E18 i Holmestrand.

– Det var køstans på E18 etter en punktering. En trailer som ikke klarte å stanse, kjørte inn i en personbil, og man fikk deretter en dominoeffekt. Tre personbiler og en minibuss er involvert i ulykken i tillegg til traileren, sier operasjonsleder Tommy Eriksen i Sør-Øst politidistrikt.

Minst én person er alvolig skadet i ulykken.

Flere skadde

Totalt antall skadde etter ulykken er ti personer. Alle blir ivaretatt av helsepersonell, opplyser politiet klokken 18.12.

Fllere av de skadde ble fraktet bort med Sea King og luftambulanser, opplyser skadestedsleder Jon Terje Stäheli.

– En person er fløyet til sykehus med luftambulanse med mistanke om indre blødninger. Utover det har vi ikke oversikt over skadeomfanget, sier operasjonsleder Eriksen.

To personer som satt fastklemt måtte hentes ut.

Foto:

– Ingen satt fastklemt i den forstand at vi måtte klippe dem ut, men vi måtte brekke opp dører, for i samråd med medisinsk personell, få de skadde skånsomt ut av bilene, forteller Vakthavende brannsjef Andrew Wright i Vestfold Interkommunale Brannvesen.

Alle skadde er fraktet fra ulykkesstedet, opplyser politiet kl. 17.25.

Tidlig mandag kveld opplyser Oslo universitetssykehus at av de seks personene som ble fraktet dit er en 53 år gammel kvinne alvorlig skadet. Situasjonen for en 55 år gammel mann er fortsatt uavklart, det samme gjelder en mann på 32 år. En 69 år gammel kvinne har fått moderate skader, mens en 32 år gammel kvinne karakteriseres som lettere skadet.

Mye nødetater på stedet

Ved Vestviken 110-sentralen kan Glenn Espen Küstner fortelle at det er et stort oppbud fra nødetatene på stedet.

– Det har kommet veldig mange ambulanser, politibiler og brannbiler til stedet. Det er også et Sea King på plass og to ambulansehelikoptre på vei. Det skal være tre-fire biler involvert i ulykken, opplyser Glenn Espen Küstner ved Vestviken 110.

– Det er en stor ulykke med personskader og veldig store materielle skader på flere kjøretøy. Alle er frigjort fra kjøretøyene og blir tatt hånd om av helsepersonell. E18 er stengt sørover og ett felt er åpent nordgående. Tre helikoptre, fire ambulanser, politi og våre kjøretøy fra stasjonene Kopstad, Tønsberg er på stedet, sier vakthavende brannsjef Andrew Wright.

Braste inn i bilen foran

Politiets skadestedsleder forteller at det var stillestående kø på E18 rett sør for Bentsrudkrysset, og at ulykken skjedde da ett av kjøretøyene ikke stanset tidsnok.

Køen traileren kjørte inn i hadde dannet seg etter en ulykke litt lenger sør på E18 litt tidligere på ettermiddagen.

– Det braste da inn i bilen foran, og kjedekollisjonen var et faktum, sier han.

Skadestedslederen opplyser at politiet vurderer å beslaglegge førerkortet til trailersjåføren, og at det rutinemessig tas blodprøve av ham.

Artikkeltags