Gå til sidens hovedinnhold

Ny marsj for folk flest

Artikkelen er over 5 år gammel

Førstkommende helg kan du for første gang delta i Montebellomarsjen. – Vi fokuserer på folkehelse, og ønsker at så mange som muligskal delta, sier Ole Kristian Skjørdal.

(Drammens Tidende)

SANDE: Sande Sportsklubb og Montebelloarrangørene gir seg ikke med det vanlige terrengløpet på lørdag. Nytt av året er Montebellomarsjen.

– Vi ser for oss at dette skal bli et familiearrangement hvor alle får muligheten til å bli med på denne fantastiske turen opp til Montebello, sier Ole Kristian Skjørdal.

LES OGSÅ: Flere unge deltar i Drammensfjorden rundt

Starten på turmarsjen er på Montebello arena, søndag 11. september fra kl. 11.00. Herfra følger man den gamle blåløypa fra Lavvannsmyr og opp til Montebello utsiktspunkt 538 meter over havet.

– Dette kan være en fin anledning for nye innbyggere til å bli kjent med turområdet, ikke bare om vinterstid, men også om sommeren. Dette er flotte turområder som gir fine naturopplevelser, fortsetter Skjørdal.

LES OGSÅ: Tidligere banditt – nå er det kun sykkelritt

Her blir det også arrangert Montebello opp, som blir en del av turmarsjen. Dette blir første ledd av turmarsjen, og alle som vil kan delta.

– Vi håper at dette blir en aktivitetshelg for hele familien, sier Stian Gran og Ole Kristian Skjørdal.

Det er mange som deltar på det vanlige Montebelloløpet som har gått av stabelen seks år på rad, men dette arrangementet kommer altså i tillegg.

SE BILDEGALLERI:

Publisert: 30.09.2013

Egen barneløype

Men vi skal heller ikke glemme barneløypa som går om Bøplassen og opp forbi kirken. Man kan også her velge om man vil løpe eller gå, og foreldre kan delta sammen med barna – både med og uten barnevogn.

– For vi ønsker veldig å lage et fristende lavterskeltilbud for folk flest og så mange som mulig, sier Skjørdal.

Det er ikke-kommersielt arrangement, det er ingen som tjener penger på dette. Alle inntektene går tilbake til Sande Sportsklubb og deres idrettsgrupper. Under løpet skal flere av idrettsgruppene delta som frivillige på drikkeposter, som løypevakter og langs løypa.

– Vi vil oppfordre små og store bedrifter til å mobilisere og få med seg sine ansatte.

– Det er mange fordeler ved å trene mot et felles mål og det kan også bidra til lavere sykefravær, bedre arbeidsmiljø og samhold, sier de samstemt.

Kommentarer til denne saken