Løslatt etter storaksjon: – Sier han angrer

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen som ble pågrepet i den massive politiaksjonen i Svelvik onsdag kveld, er løslatt. Ifølge politiet angrer mannen.

DEL

(Drammens Tidende) SVELVIK: Selv om han ble løslatt i ettermiddag, er han fortsatt siktet for oppbevaring av ulovlige utgangsstoffer for eksplosiver.

– Siktede har vært samarbeidsvillig. Hans forklaring stemmer overens med det vi har beslaglagt, og de opplysningene vi sitter på, sier politistasjonssjef Øyvind Aas i Drammen.

I avhør skal mannen ha sagt at han angrer på oppbevaringen av de ulovlige stoffene.

– Hadde han visst resultatet av det han hadde i boligen, ville han aldri ha gjort det, sier Aas.

Politiet mener det ikke er grunnlag for varetektsfengsling, da de mener han har forklart seg riktig i avhør. De mener heller ikke at mannen er til fare for omgivelsene.

Politiet vil de neste dagene fortsette etterforskningen og gå igjennom informasjonen som har fremkommet og de beslagene som ble gjort i mannens bolig.

– Overreagerte ikke

Lokalt politi, Kripos, PST, beredskapstroppen og bombegruppa var alle involvert i den massive politiaksjonen på Berger onsdag kveld.

– Overreagerte dere da dere trykket på den store knappen?

– Jeg mener vi ikke gjorde det. Vi fikk et varsel fra Kripos som uttrykte bekymring for en person som hadde ulike produkter, og som de mener kan brukes til å lage eksplosiver. Da er det vår plikt å handle, hvis ikke hadde vi ikke gjort jobben vår, svarer Aas.

– Med den historien som finnes i Norge i dag, mener jeg dette var riktig tiltak, fortsetter han.

Politiet skal ikke ha mottatt andre bekymringsmeldinger om mannen eller hans aktiviteter. Mannen er kjent av politiet fra tidligere, men ikke i lignende saker.

– Trygt for naboene

Flere naboer uttrykte bekymring etter den omfattende aksjonen onsdag kveld. Politistasjonssjefen mener naboene ikke trenger å være redde.

– Han skal ikke være en fare for nabolaget. Jeg forstår at de blir skeptiske når slike ting skjer i nærområdet, men vi har ransaket og gjort beslag. Han sier at han angrer på at han oppbevarte det der, sier Aas.

Han understreker at de ville begjært mannen fengslet om de mente han var en fare for omgivelsene.

– Fikk sjokk

Mannens forsvarer, Ole Magnus Strømmen sier han foreløpig ikke vet hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Han kan imidlertid fortelle at mannen har samarbeidet med politiet og forklart seg godt i avhør.

– Han hevder dette er guttestreker som har blitt tatt alvorlig, uten at det var ment alvorlig fra hans side. Det var ikke meningen å lage en bombe eller skremme noen. Varene var noe han hadde kjøpt på nettet for å eksperimentere med. Han trodde ikke han oppbevarte noe ulovlig, sier Strømmen.

Den siktede skal ifølge forsvareren ha fått sjokk da han fikk beredskapstroppen på døren.

Artikkeltags