Fem tiltalt etter mafiaparagrafen for millionbedragerier

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fem tamilske menn er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen for å ha lurt banker og finansselskaper for mange millioner kroner.

DEL

(Drammens Tidende) OSLO/DRAMMEN: De fem mennene må møte i Oslo tingrett 5. september i en rettssak som etter planen skal pågå i hele tolv uker. Det er deler av bedrageriene de er tiltalt for, som faller inn under straffelovens paragraf 60, den såkalte mafiaparagrafen.

Ifølge tiltalen mener politiet at de tiltalte har fått utbetalt til sammen 36,9 millioner kroner i lån og kreditter fra en rekke banker, kredittkortselskaper og andre finansinstitusjoner ved å overta andre personers identitet, skriver Aftenposten.

Flere av mennene er også tiltalt for momsbedragerier og fakturasvindel.

Kripos og skattemyndighetene fikk de første bekymringsmeldingene høsten 2014. Etter hvert ble også Økokrim og Nav med i et omfattende samarbeid, og i oktober 2015 slo 220 personer fra politiet, skatteetaten og Nav til i en koordinert aksjon i Oslo, på Romerike, i Drammen og på Nesodden for å sikre bevis.

21 personer ble pågrepet og siktet for grov økonomisk kriminalitet. Ett år senere var i alt 76 personer blitt siktet i saken. De fem som sitter på tiltalebenken i maratonrettssaken i Oslo tingrett i høst, anses for å være hovedmenn i sakskomplekset, opplyser statsadvokat Carl Fredrik Fari.

Artikkeltags