Kraftig brann i industribygg – én person sendt til sykehus

Artikkelen er over 3 år gammel

Det brøt ut brann i et lager ved Jensen madrasser på Berger mellom Sande og Svelvik onsdag ettermiddag.

DEL

(Drammens Tidende) SVELVIK: Rett etter klokken 17 onsdag begynte det å brenne i et lagertelt og en container til Jensen madrasser på Berger.

– Selve lagerbygningen til firmaet er i murstein, og ble derfor i stor grad skånet for flammene, opplyser operasjonsleder i politiet Trond Egil Groth.

To personer har blitt behandlet for røykskader av ambulansepersonell, og den ene ble kjørt til sykehus.

Brannmannskaper fra både Svelvik, Drammen og Sande rykket ut til stedet.

Giftig røyk

Det var mange som ringte politiet om brannen underveis, og meldte om en kraftige flammer og mye svart røyk.

Folk på sørsiden av brannstedet ble bedt om å forlate husene sine på grunn av giftig røyk, men da etterslukkingen begynte rundt 19.00 fikk de dra tilbake.

– Vi er ikke bekymret for røyken lenger. Det blåser godt, og da tynnes røyken fort ut. Den forsvinner også ut i retning fjorden, sier operasjonsleder Arild Ølberg.

Han forteller at de foreløpig ikke vet hvordan brannen oppsto eller om den startet i containeren eller lagerhallen, da de sto tett på hverandre.

Skal avhøre gutt

Vitner politiet har snakket med så en gutt i 13-16-årsalderen sykle fra stedet kort tid før brannen startet. Senere onsdag kveld fikk politiet tips om gutten.

– En far ringte og sa at hans sønn hadde syklet i området på aktuelt tidspunkt, opplyser Trond Egil Groth.

– Gutten er lokal og vi skal prate med han i morgen. Det er ikke sikkert han har gjort noe galt, men vi ønsker uansett å høre hva han har sett eller bedrevet, sier Groth.

Det er lensmannen i Svelvik som skal gjennomføre avhøret og ta saken videre.

Heldige

Innsatsleder på stedet, Arne Kåppergård, forteller til Drammens Tidenes journalist at de ikke er sikre på hvor mange som er evakuert eller hvor mange som var på jobb da brannen brøt ut. Han forteller også at de var heldige med vindretningen. Det er ikke fare for spreding, og det pågår nå etterslukking etter at brannen ble slukket.

– Et stort telt har brent ned. Det er noen svidde gardiner i hovedbygningen, forteller han.

Deler av området er fortsatt sperret av.

Artikkeltags