(Drammens Tidende)

Bare den siste uken har brannvesenet rykket ut til cirka 25 skogbranner. Senest torsdag kveld hindret innherdig innsats fra brannfolk at en brann ved Eikeren utviklet seg til storbrann.

Prognosene for de neste ukene viser dessverre ingen nedbør av betydning. Det bekymrer brannvesenet.

– Når neste tordenvær kommer, så har vi det gående på nytt, sier beredskapskoordinator Henrik Trømborg i Drammensregionens brannvesen.

Derfor har de nå lyst ut 20 midlertidige stillinger i skogbranntroppen.

– Det er fordi vi trenger folk til langvarig innsats. Situasjonen er krevende for de som allerede er ansatt og jobber skift. Vi hadde nylig en brann der vi holdt på i nesten fire døgn. Derfor ønsker vi å forberede oss til neste runde, sier Trømborg.

Drammensregionens brannvesen har varslet Arbeidstilsynet om at enkelte brannmenn kan være i grenseland når det gjelder arbeidsmiljøloven og antall arbeidstimer.

LES OGSÅ: Brannsjef: – Vi kaller inn folk som har fri

Risikofylt arbeid

Trømborg forteller at han allerede har blitt kontaktet av folk som er interessert og som kommer til å søke.

Brannvesenet krever at søkerne er mellom 25 og 50 år, har god helse og fysikk og bor maks 30 minutter unna brannstasjonen i Drammen.

– Vi er ute etter praktikere med litt utholdenhet. Det er fysisk krevende arbeid, og som regel veldig varmt, sier Trømborg som samtidig understreker at det er risiko knyttet til arbeidet. Brannvesenet er selvfølgelig ansvarlig for å forsikre de midlertidige ansatte.

Skogbranntroppen skal bestå av medarbeidere med annenhovedarbeidsgiver, som kan ringes til ved størreskogbrannhendelser, utdyper Trømborg. Stillingene vil bli lønnet mellom 150 og 203 kroner i timen, avhengig av alder og ansiennitet.

– Når de første ti personene er på plass, inviterer vi dem til stasjonen og gir opplæring. Vi regner med å kunne gjennomføre første opplæring allerede neste uke, sier Trømborg.