Gå til sidens hovedinnhold

Noen vet å utnytte vindfulle dager: – Dette er en fantastisk sport

Det var fart på de vi møtte utenfor Bjerkøymoloen.

Vi oppdaget aktivitet med kiting like ved Bjerkøymoloen fredag ettermiddag. Den kraftige vinden hadde tiltrukket seg tre kitere som var i aksjon med full fart over vannet blandet med noen luftige svev.

Vi fikk to av kiterne i tale, de ville ikke oppgi etternavn eller stå frem med portrettfoto grunnet sine yrker, men de la ikke skjul på at dette var moro.

SE VIDEO HER:

Vi oppdaget aktivitet med kiting like ved Bjerkøymoloen fredag ettermiddag. Den kraftige vinden hadde tiltrukket seg tre kitere som var i aksjon med full fart over vannet blandet med noen luftige svev. Vi fikk to av kiterne i tale, de ville ikke oppgi etternavn eller stå frem med portrettfoto grunnet sine yrker, men de la ikke skjul på at dette var moro. – Dette er en fantastisk sport, spesielt når vinden tar skikkelig tak i kiten, det blåser kanskje litt vel mye i dag, men moro er det, sier Marthine som har seks års erfaring på brettet. – Det er min første tur hit, ellers kiter vi mye utenfor Svelvik. Vinden gjør at det blir skikkelig fart i dag, men vi koser oss, forteller Eivind, som gjør klar for neste tur. Kiting er en sport der utøveren trekkes med vinden etter en drage (engelsk «kite»). Sporten er blitt veldig populær også i Norge, hvor man kan kite både til land og til vanns.

–Dette er en fantastisk sport, spesielt når vinden tar skikkelig tak i kiten, det blåser kanskje litt vel mye i dag, men moro er det, sier Marthine som har seks års erfaring på brettet.

– Det er min første tur hit, ellers kiter vi mye utenfor Svelvik. Vinden gjør at det blir skikkelig fart i dag, men vi koser oss, forteller Eivind, som gjør klar for neste tur.

FAKTA: KITING

  • Kiting er en sport der utøveren trekkes med vinden etter en drage (engelsk «kite»).
  • Sporten utøves på vann eller snø og utøveren står da på henholdsvis brett, snøbrett eller ski .
  • Kiten er festet til et trapes som sitter rundt hoftene, og den styres ved hjelp av fire liner som er festet til en styrepinne (bar).
  • Sporten er blitt veldig populær også i Norge, hvor man kan kite både til land og til vanns.

Kommentarer til denne saken