Gå til sidens hovedinnhold

Én ny smittet – forlenger testing ved Sandetun

Holder senteret stengt for besøk fram til lille julaften.

Det er én ny smittet innbygger siste to døgn med covid-19, og totalt fem smittede nå. Det kommer fram av Holmestrand kommunes nyeste statusoppdatering om korona-situasjonen, sendt ut fredag ettermiddag. 120 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. 115 er friske.

– Den nye smittede er nærkontakt, opplyser kommunen.

Det siste positive testsvaret betyr at etter råd fra Folkehelseinstituttet forlenges testing av Sandetun bo- og behandlingssenters ansatte og beboere. Foreløpig siste test skal gjennomføres 21. desember.

– Vi må avvente til alle testsvarene har kommet inn før vi eventuelt kan åpne bo- og behandlingssenteret igjen for besøk. Derfor holdes bo- og behandlingssenteret stengt til og med onsdag 23. desember. Dette er tiltak som er iverksatt etter anbefaling fra kommunelegen. Det blir i den tiden heller ikke tatt imot nye pasienter, opplyser Holmestrand kommune.

For øvrig meldes det om at testingen er gjennomført etter de nylig omtalte smittetilfellene ved Sande ungdomsskole og Haga skole. Det er ikke mottatt noen positive prøvesvar i forbindelse med dette.

Det har vært spørsmål om ekstra juleferie for skoleelever. Det er nå bestemt at skolene i Holmestrand gjennomfører sin undervisning som vanlig og siste skoledag før jul er som planlagt fredag 18. desember.

Kommunens smittesituasjon vurderes uendret.

LES OGSÅ (for abonnenter):

Kommentarer til denne saken