Sande bygdekvinnelag fikk 50.000 kroner fra Sparebankstiftelsen for å formidle matkunnskap til barn og ungdom i Sande. Noen av pengene gikk til innkjøp av bålpanne, med tanke på matlaging med barneskolebarn.

Tidligere i høst holdt vi et 14 timers kokkekurs for ungdommer hos Ninni Gran. I april og mai i år har vi plukket ut tilfeldige klasser på barneskoletrinnet til å delta på matlaging på bålpanne/grill. Vi har besøkt 1. og 4. trinn på Galleberg, 3. trinn på Kjeldås, 2. klassinger på Haga og 3. trinnet på Selvik skole.

Fiskekaker med grønnsaker, pinnebrød og bakte epler har stått på menyen på alle skolene. Ungene har tilberedt maten de skal spise. Fiskekakene og grønnsakene har de delt opp i passende små biter. Godsakene har de pakket i folie, før pakkene har blitt lagt på grillen. Brøddeig har de tvinnet rundt pinner og stekt over glørne på bålet. Ferdigstekte pinnebrød har de fylt med syltetøy, eller dyppet i sukker og kanel. Mange av ungene tok smaksprøver hjem til foreldrene.

En av kursdageneforegikk under vinterlige forhold med en god del snø på bakken, uten at det satt en demper på den gode stemningen. Den foreløpig siste kursdagen ble gjennomført på Bøplassen, med sol og skikkelig vårstemning.

Det har vært veldig god respons på alle skolene vi har besøkt. Elevene har vært ivrige og lærevillige.

«Barna er strålende fornøyd. Og maten var fantastisk!» var tilbakemeldingen vi fikk fra Haga skole.