Gå til sidens hovedinnhold

Minner om at koronapandemien ikke tar ferie: – Fire nye er smittet

Totalt er 16 personer i isolasjon melder Holmestrand kommune.

Totalt har 134 innbyggere bosatt i Holmestrand vært bekreftet smittet siden mars. En eldre person fra Holmestrand, døde som følge av smitten.

De fire personene som nå har testet positivt har ukjent smittekilde, det betyr altså at man nå ikke vet hvor disse personene ble smittet og hvem som smittet dem. Kommunen opplyser at det nå jobbes med å spore smitten.

– Korona tar ikke juleferie

Kommuneoverlegen i kommunen maner alle til å følge gjeldende råd og regler.

– Nå nærmer julehøytiden seg og vi hadde alle fortjent en pause. Det er bare ett problem – pandemien tar dessverre ikke juleferie, sier assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes.

– Vi må derfor innstille oss på en annerledes feiring og minne hverandre på gjeldende råd og regler.

Thunes ber alle huske på å fortsatt vise nærhet, omsorg og omtanke, men alle må bare gjøre det på en smittevernforsvarlig måte.

Smitte i barnehage og på skole

Et barnehagebarn ved Fredly barnehage og en person som er tilknyttet Kleiverud skole har begge fått påvist covid-19. Til tross for smitte ved Kleiverud trenger ikke øvrige elever og lærere i karantene.

Det er ikke nødvendig å sette ansatte eller skoleelever i karantene i dette tilfellet, grunnet tidsregningen for karantenesetting. Men vi ber innbyggere tilknyttet skolen om å ha lav terskel for å teste seg, ved symptomer, opplyser kommunelegen.

Status ved Sandetun bo- og behandlingssenter

– Det har blitt gjort en meget god innsats fra alle ansatte på sykehjemmet for å stoppe smitten. Det er per nå kun én smittet beboer på sykehjemmet, og to medbeboere som er i karantene, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Holmestrand kommune, Suzy Haugan.

Ansatte som har vært smittet er friske igjen og ute av isolasjon. Kontrolltesting av alle ansatte og beboere fortsetter med siste planlagte test på mandag 21. desember. Forutsatt at alle tester er negative, kan sykehjemmet åpnes igjen, med normale smittevernhensyn – fra og med julaften.

Pårørende som ønsker å komme på besøk må avtale besøk på forhånd.

Om valg av vaksinasjonslokaler – hallene på Gjøklep

– Det har vært en grundig prosess ved valg av sted for vaksinasjon i Holmestrand kommune. Hallene ble valgt ut da tilgjengelighet, infrastruktur og størrelse gjør lokalene til de beste i vår kommune for å sikre en trygg vaksinasjon av befolkningen., opplyser Haugan.

Holmestrand kommune har tett dialog med de berørte skolene; Gjøklep ungdomsskole, Holmestrand VGS og kulturskolen, og med idrettsråd og berørte idrettslag.

Fra kriseledelse over i forhøyet beredskap

Holmestrand kommune går fra kriseledelse over i forhøyet beredskap fra i dag. Dette vil endres ved behov.


Kommentarer til denne saken