Minneord om Gerd Weberg

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Minneord fra Sande Arbeiderparti ved Gerd Weberg båre i Bekkestranda kapell torsdag 20. juli 2017.

DEL

Sande Arbeiderparti tar i dag et siste farvel med en av våre aller fremste medlemmer. Godt over 50 år har Gerd Weberg vært en sterk kraft i arbeiderbevegelsen i kommunepolitikken i Sande – de siste årene som leder i eldrerådet.

Gjennom politikken møtte jeg Gerd som en engasjert leder av Sande Arbeiderpartis kvinneforening. De drev med saker som vi i dag ser på som selvfølgeligheter, men som den gangen var ganske kontroversielle både innad i partiet, men også i samfunnet for øvrig. Det var saker som kvinnehelse, omsorgstjenester og barnehager. Under Gerds ledelse ble dette gjennom traust politisk arbeid tilslutt vedtatt i Kommunestyret, - ofte med et bredt flertall bak.

Måten kvinneforeningen arbeidet på ble lagt merke til i hele fylket, ja, store deler av landet. De var hverdagens kvinneforkjempere. Det var naturlig at Gerd ble leder av vårt helse- og sosialstyre.  Her fikk hun anledning til å følge opp saker fra kvinneforeningen, og å tilpasse dem den kommunale hverdagen med den gang som i dag, - trang økonomi.

Gerd var en sterk leder, ikke på den måten at hun trumfet ting igjennom. Men hun klarte å få bred enighet og brede forlik om de viktigste sakene. Dette gjorde at mange fikk eierforhold til politikken, og at de dro sammen.  Den eldreomsorgen hun sto som fremste utbygger av var blant de beste i landet. Det kom delegasjoner fra hele landet for å se på Sande.

Gerds største bragd er Sandetun. Uten hennes pågangsmot hadde vi ikke hatt et Sandetun som vi kjenner det i dag. Ideen om et eldresenter med tilhørende boliger var genial og banebrytende i norsk sammenheng. Ideen var hentet fra Danmark, og var fra dag en -  en kjempesuksess. I Arbeiderpartiet hadde vi en stor diskusjon om vi skulle bygge dette eller en svømmehall. Selv om det er fint med en svømmehall er jeg sikker på at det var bra Gerd vant den diskusjonen, og at blant annet jeg tapte den.

I de par siste periodene brukte Gerd sine politiske krefter i eldrerådet. Hun ledet dette på en systematisk og velfungerende måte som et eldreråd bør fungere. Hun ringte meg ikke så ofte, men de gangene jeg tok av røret og hørte: DET ER GERD HER, forsto jeg at det var viktig.

Vi har usedvanlig mye å takke Gerd for. Når våre tanker nå går til Gerds nærmeste vil vi fra Sande Arbeiderparti si:

HVIL I FRED KAMERAT!

Artikkeltags