Derfor trenger vi ny behandling av kommunesammenslåing i Sande

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger (Drammens Tidende) Kommunesammenslåingsdebatten er på ny i gang igjen, argumentene for og mot det ene og det andre hagler på sosiale medier. Undertegnede og tolv andre skrev under brevet som krever ny behandling i kommunestyret, noe jeg oppfatter som helt berettiget.

Forutsetningene har endret seg fra det kommunestyret, og ikke minst innbyggerne, ble forespeilet da de gikk til valg. Økonomien er langt dårligere, og eiendomsskatten ble ikke fjernet, noe ordfører lovet innbyggerne.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Kommunestyret har kun vært involvert i selve prosessen ved to anledninger, hvor vi ansatte prosjektrådmann og når vi skulle slå oss sammen. Heller ikke kommunestyremøte 13. Juni har kommunesammenslåingsprosessen på sakskartet. Det er for meg betenkelig, i ethvert styre i næringslivet melder forhandlingsleder tilbake til sitt styre ved jevne mellomrom. Forskjellen på styrer i næringslivet og kommunestyret er at vi sørger for at innbyggernes tjenester blir ivaretatt, en særs viktig funksjon spør du meg.

Kommunestyret fortjener å bli opplyst om hva som faktisk skjer, vi er valgt av innbyggerne for å representere innbyggernes interesser, da må vi få vite hva som faktisk skjer.

Når det kommer til forhandlingene virker det som det mest uprofesjonelle jeg noen gang har vært vitne til, amatørmessig. Varaordfører kastet forslaget om navnet Holmestrand i bytte mot kommunesenteret over bordet under et forhandlingsmøte, uten å ha drøftet dette med resten av forhandlingsutvalget. Hva slags taktikk er det? Forhandlingsutvalget har også bestått av Sindre Stang og Jan Fredrik Vogt, de fikk klar beskjed fra ordfører om at de ikke kunne få si sitt, men at de måtte følge ordførers genuine forhandlingsplan.

Man knebler altså de med mest erfaring innen forhandlinger.

Svele gjør jobben han er satt til, og representerer sine innbyggere, det er mer enn hva Weggesrud kan skimte med. Resultatet vi nå risikerer er å bli en del av en kommune med navnet Holmestrand, en kommune med eiendomsskatt, og en kommune der tjenestene til innbyggerne må kuttes. Det var ikke det vi skrev under på, det var ikke det vi ble forespeilet.

Derfor trenger vi en ny behandling.

LES OGSÅ: Tore O.: - Dette er Sandes avgjørelse, men de er hjertelig velkomne

Artikkeltags