- En omfattende og massiv innsats fra politiet

Av

I den omfattende politiaksjonen i Sande de seneste dagene ser vi at alt fungerte som det skulle. Politiets massive innsats ga resultater.

DEL

MeningerDet er viktig å trekke fram de positive historiene. Ikke bare trekke fram historier som forteller om ting som ikke fungerer.

De seneste dagene har politiet hatt en omfattende og massive politiaksjoner i Sande for å få has på to mistenkte som har vært på flukt i de dype skoger.

Det hele startet da uvedkommende tok seg inn i boligen til frilanser Svein-Ivar Pedersen i Skafjellåsen. Alarm og video varslet alarmsentralen og politiet ble raskt varslet. To menn, godt beskrevet, ble observert løpende fra stedet. Politiet rykket ut med hundepatrulje, søkte i området uten resultat.

Så er det nå slik at vi bor vi i ei bygd, hvor naboene bryr seg om hverandre og følger med. Plutselig ble de samme mennene observert i området ved Skafjellåsen. Politiet rykket mannsterke ut med politihunder og politihelikopter.

Etter noen timer i busker og kratt kunne en fornøyd politihund få sin belønning. Han hadde fått snusen på en av de mistenkte mennene. Det var belønning for strevet, både for politihundene og hundeføreren. Men likevel var ikke jobben over.

Ytterligere en mann befant seg inne i skogen. Politiet fortsatte sin jakt både på og over bakken.

Engasjerte innbyggere var raske med å varsle politiet når mannen ble observert. Dette ga politiet muligheten til å "puste" mannen i nakken gjennom Sande, mot Drammen. Men når mørket falt på ble aksjonen avblåst.

Dagen etter var det ingen spor etter den mistenkte. Men så kom en togfører som varsler politiet om en mann som går langs skinnegangen mellom Skoger og Drammen. På ny rykker alle etater ut, med hunder og helikopter. De har bestemt seg; mannen skal tas.

Det er ikke vanskelig å forestille seg at frustrasjonen blant politiets menn og kvinner var stor når de for andre dagen setter i gang med nok en politijakt, etter samme mann. Fra toglinjen bar det ned i et byggefelt i Kobbervikdalen. Jakten gikk mellom hager, gårdsplasser og busker. Men så ble mannen borte. En innringer kunne nok en gang hjelpe politiet på rett vei.

Endelig kunne hunden og hundefører få lønn for strevet. De kunne pågripe mannen, som hadde vært på flukt i to døgn i Sandes dype skoger.

Dette er et bevis på slike massive aksjoner gir resultat. Politiets standhaftighet ga uttelling.

Innbyggerne roser innsatsen, eierne av husene som har hatt innbrudd roser politiarbeidet og vi vil rose politiet for den jobben som er langt ned for å få tak i de to mennene.

Det er mange menn og kvinner fra politiet som fortjener skryt, men også hunder som fortjener litt ekstra kos eller et stort tyggebein, som takk for innsatsen. Noen vil kanskje si at dette er en selvfølgelighet og denne aksjonen viser at når alt fungerer så gir det resultater.

Alt fungerte optimalt. Alt fra varsling, observasjon fra naboer, observante innbyggere, rask responstid og god kommunikasjon.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags