Trim - uansett alder

Samlet: Hver tirsdag samles seniorgruppa til spinning på Spenst Sande. Foto: Lotte Brodahl

Samlet: Hver tirsdag samles seniorgruppa til spinning på Spenst Sande. Foto: Lotte Brodahl

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

- På det meste er vi 32 sprekinger i storsalen, forteller daglig leder, instruktør, veileder og ernæringsekspert ved Spenst, Trine Sveia.

DEL

– For meg er dette ukens høydepunkt, sier instruktør Trine Sveia, som samtidig passer på å rose aktørene som tråkker til så svetten spruter.

LES OGSÅ: Rune Høydal på to hjul 

– De er alle herlige mennesker, spreke og treningsvillige hele gjengen. Vi har også fra tid til annen samling med lunsj, da er det sosiale i fokus sier hun, og forteller at selv om det er hard trening, har de også rom for de utrente.

Kropp, sjel og velvære

– Seniortrimmen består av mennesker i sin beste alder som vil opprettholde formen og holde kroppen ved like, sier Nils Telnes og Gudbrand Tandberg , begge 83 år.

– Aller helst ønsker vi jo en bedre kropp, men begrensningene setter seg selv smiler Nils Telnes. Den spreke 83-åringen forteller at han i morgen blir å finne på golfbanen.

LES OGSÅ: Kunst og kultur i kapellet 

- Det er flott å ha et aktivt samlingssted som dette sier Gudbrand Tandberg, som samtidig roser instruktøren opp i skyene.

Gir bedre arbeidslyst

Torhild Hunstad (59) er den yngste deltageren på dagens seniortrim.

– Jeg trener for et bedre liv sier hun. Tiltaket med seniortrim er meget godt og ikke minst morsomt å være med på. Dette gir meg mer energi og bedre arbeidslyst, sier Torhild, som jobber som hjelpepleier på Sandetun.

LES OGSÅ: Åtte medaljer til Sande 

– Jeg fortsetter med glede treningen her på Spenst sammen med resten av gjengen smiler hun og setter kursen for badstue og dusj.

Verdensdag for fysisk aktivitet

Det blir mange ulike aktiviteter på Sande torg under ”Verdensdagen for fysisk aktivitet” som arrangeres 9. mai forteller Trine Sveia. Da vil også seniorgruppa legge sin aktivitet til torget. Sveia forteller også at det fortsatt er muligheter og plass for nye medlemmer som ønsker å følge seniortrimmen.

Artikkeltags