Gå til sidens hovedinnhold

Mann til sykehus etter krasj med «putebil» – E18 var stengt i snaue to timer

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann i 30-årene krasjet sent torsdag kveld i en såkalt putebil på E18. Bilen han førte fikk store skader, og mannen ble fraktet til sykehus etter ulykken.

(Drammens Tidende)

LIER: En mann ble lettere skadet da bilen han kjørte havnet av veien og traff et trafikkskilt på E18 ved Regnbuebrua på Lierskogen. Ulykken skjedde rett før klokken halv tolv torsdag kveld i nordgående retning.

Det aktuelle skiltet var festet til en såkalt putebil. Dette en type bil som for eksempel Viking bruker når de skal foreta bilberging på en høyhastighetsvei. I går ble den brukt til trafikkregulering på E18.

Formålet er nettopp å dempe risikoen i tilfelle en kollisjon.

– Det er en bil som har en stor pute. Hvis det kommer en bil og kjører inn i den, så vil den dempe mye av trykket, sier Marius Knudsen, operasjonsleder i Politiet Sør-Øst.

Les også

Anders har kranglet med Tesla i to år: – Alt jeg ønsker er å bli kvitt bilen

Store skader på bil

Føreren av bilen i denne ulykken var en mann i 30-årene fra Gjerdrum. Bilen han førte fikk store skader., til tross for at putebilen skal ha dempet noe av sammenstøtet.

Politiet opplyser at det er ingenting som tyder på at mannen selv har pådratt seg alvorlige skader. Han ble imidlertid fraktet til sykehuset for undersøkelser.

Torsdag morgen kan ikke politiet si hva som er årsaken til ulykken. De har vært på sykehuset og snakket med sjåføren.

Les også

Bil veltet på skogsbilvei

Skal avhøre sjåføren

– Men han er ikke formelt avhørt ennå. Så langt kan vi ikke si så mye om det, det er noe etterforskningen skal jobbe med, sier Knudsen.

Det er tatt blodprøver av sjåføren for å avdekke om vedkommende eventuelt har kjørt i påvirket tilstand.

E18 ble stengt i nordgående retning etter ulykken. Først klokken 01.21 i natt, nesten to timer etter hendelsen, kunne Vegtrafikksentralen melde at den igjen var åpen.

Les også

Politiet og skolen følger opp: – En slik melding i sosiale medier føles både utrygt og skremmende