(Drammens Tidende)

DRAMMEN/HOLMESTRAND: Flere biler var involvert i en ulykke i Botnetunellen i Holmestrand tirsdag morgen i 07.30-tiden.

– Det er bart og vått på stedet. Ulykken har skjedd inne i tunnelen og det er ikke glatt på stedet, sier trafikkoperatør Svein-Harald Masterød i veitrafikksentralen sør til Drammens Tidende.

Mandag ettermiddag falt snøen over store deler av Drammensområdet, noe som ga glatte veier flere steder og nødetatene måtte rykke ut til flere hendelser på kort tid på E18.

Første melding kom like før klokken 15. Én bil hadde kjørt i autovernet på E18 ved Kjellstad, og deretter blitt påkjørt av en annen bil. En drøy time senere satt to vogntog seg fast i bakken oppover mot Liertoppen.

I 00.30-tiden natt til tirsdag var én bil med én person involvert i en trafikkulykke i Øvre Eiker. Personbilen kjørte ut av veien og veltet på taket. Føreren ble lettere skadet, og ble ivaretatt av helsepersonell på stedet. Politiet opplyser at det var glatt på stedet.

– Ikke bare glatt føre som har skyld

Tirsdag har Statens vegvesen ikke mottatt noen meldinger om glatt føre i distriktet. Men trafikkoperatør Masterød sier det ikke betyr at det ikke kan oppstå trafikale problemer.

– Det er ikke bare glatt føre som har skyld alltid. Det hjelper å ta noen forholdsregler også. Senker man farten går det som regel bra, sier Masterød.

Ifølge Meteorologisk institutt er det varslet stort sett oppholdsvær tirsdag, men natt til onsdag og utover dagen er det varslet mer snø. Tirsdag sendte de ut et gult farevarsel for snø for Østafjells.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Hanne Beate Skattør, sa til Drammens Tidende mandag at hvordan kjøreforholdene kommer til å bli, kommer an på tilstanden.

– Beredskapsaktørene er klar over at det kommer mer snø. Men vi forventer ikke stortrøbbel på veiene, sa meteorologen.