Elevene på vg1 helse- og oppvekstfag (både med og uten studiekompetanse) har samarbeidet om å finne sunne, enkle og gode oppskrifter på retter som de håper flere av medelevene har lyst til å smake på og kanskje også lage selv. For å få til dette har vi brukt midler fra Krutt som vi var så heldige å få tildelt etter at vi søkte om å få gjennomført dette prosjektet.

Det har vært en uke med intensiv jobbing fra alle elevene for å få dette til, de har funnet oppskrifter, testet dem ut, laminert oppskrifter til elever som ønsket å ta den meg seg hjem og ikke minst laget alle smaksprøvene. I tillegg til å lære om kosthold og næringsstoffer har elevene også fått vist at de er gode på å jobbe sammen for å få til en dag som dette. De samarbeidet fint i både forarbeidet, underveis og ikke minst i etterarbeidet. De viste at de var svært gode på å hjelpe hverandre der hvor det var behov og ble svært stolte av resultatet i dag.

De serverte pizzasnurrer, eggmuffins, energikuler, wraps med kylling og salat, yoghurt og hjemmelaget granola, kjøleskapsgrøt og smoothie. De fikk svært mange gode tilbakemeldinger fra medelever, lærere og andre ansatte som tok turen i kantina for å smake på de ulike rettene de serverte.

Dette ble et fint prosjekt med mange nye erfaringer fra både elevene og lærerne på vg1 helse- og oppvekstfag, noe vi håper vi kan få til flere ganger. Så håper vi å se mange med noen av rettene med i nisten i tiden som kommer!