Liv i sentrum etter Meny?

På flyttefot: Meny.
foto: Svein-Ivar Pedersen

På flyttefot: Meny. foto: Svein-Ivar Pedersen

Vi har tro på et fortsatt livlig Sande sentrum.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nylig kunne Sande Avis melde at Menys planer om å flytte til Klokkerjordet nærmer seg realisering. Butikken går godt, og behovet for flere parkeringsplasser, større lokaler og enklere varelevering tvinger fram en flytting fra Meierigården, som har huset dagligvareforretning i «alle år».

Flytteplanene har vært kjent lenge, og andre forretningsdrivende i sentrum har vært og er bekymret for konsekvensene det vil ha at en såpass stor aktør forsvinner utenom gangavstand.

Vi forstår bekymringen – en dagligvarebutikk trekker mange kunder hver dag og det spørs om en konkurrent vil flytte inn i lokalene når Meny tømmer hyllene. Og det håper vi faktisk ikke heller. En hovedårsak er at spørreundersøkelser fra andre steder viser at kun et fåtall av de som parkerer ved dagligvarebutikken i sentrum faktisk bruker tilbudene rundt.

At Meierigården blir ledig på bakkeplan, vil samtidig bety at nye muligheter åpner seg. Sande har et kompakt sentrum, med gode bussforbindelser, butikkdrivere som satser sammen og et stadig mer attraktivt torg. Det meste ligger til rette, men mangel på ledige lokaler er og har vært en utfordring.

Det er kjent at Vinmonopolet trenger større lokaler. En uformell spørreundersøkelse på avisens Facebook-side nylig avdekket at mange etterlyser flere tilbud sentrum, for eksempel en kinarestaurant. Meierigården kan oppfylle begge deler – og kanskje det blir plass til en liten «brustadbu» slik at de mange eldre beboerne i sentrum har et dagligvaretilbud i nærheten.

En god miks av tilbud er viktig, og vi velger å tro på et livlig sentrum, også etter at Meny flytter over brua.

Artikkeltags