Gå til sidens hovedinnhold

Leie av kommunale lokaler for foreninger i Holmestrand

Det kan forekomme at nytt reglement vil forårsake utslag som har vært vanskelig å forutsi av ulike årsaker, men dette vil selvsagt bli ryddet opp i, slik at intensjonene om fri bruk blir ivaretatt, skriver utvalgsleder Mette Måge Olsen (Ap).

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det vises til artikkel i Sande Avis og Jarlsberg Avis om at Karateklubben har fått tidoblet sine leieutgifter, og at slike regninger vil ødelegge for drift av klubben.

Det som er politisk vedtatt i Holmestrand er:

Frivillige organisasjoner som foreninger, lag, stiftelser osv. som er registrert i Brønnøysundregistre i frivillighetsregisteret og med adresse i Holmestrand kommune, som er åpen for alle, uansett bl.a. religiøs eller politisk tilknytning. (Organisasjoner som primært ivaretar medlemmenes yrkes- eller økonomiske interesser faller ikke under denne kategorien.) har gratis leie i haller, på skoler mv i Holmestrand kommune.

Det har vært tre ulike måter å organisere dette på i de tidligere tre kommunene, og det er lagt et stort arbeid i å samordne regler i ny kommune. Det kan forekomme at nytt reglement vil forårsake utslag som har vært vanskelig å forutsi av ulike årsaker, men dette vil selvsagt bli ryddet opp i, slik at intensjonene om fri bruk blir ivaretatt.

Derimot så stemmer det at foreninger fra andre kommuner må betale for leie, noe vi også finner rimelig.

Det har vært viktig for oss å opprettholde fri leie, akkurat fordi vi mener at det må tilrettelegges best mulig for frivilligheten. De gjør en formidabel innsats som kommer våre innbyggere tilgode på ulike måter. Ordningen har blitt en forbedring for foreningene etter sammenslåingen, da det tidligere var betaling for leie i deler av kommunen.

Hvis Karateklubben har en annen adresse enn i Holmestrand, men klubben tilhører i kommunen, så er nok dette årsaken til at denne beklagelige feilen har oppstått.

Kultursjefen er i dialog med foreningen og vil rydde opp i dette.

God sommer!

Kommentarer til denne saken