Ingenting er avgjort ennå

Bussaksjonsgruppas standhaftighet vil komme gode med de neste ukene.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det kan være grunn til å sette sjampanjen på kjøla – iallfall hvis du er frustrert busspassasjer på den famøse strekningen mellom Selvik skole og Berger barnehage. Når Ap-utvalgslederen i Vestfold og Telemark og MDG-utvalgslederen i Viken – med støtte fra en Høyre-kollega – alle signaliserer at dette må ryddes opp i raskest mulig, er det grunn til optimisme.

Den raske u-svingen fra politikerne ville neppe vært mulig uten den fantastiske jobben som «bussaksjonsgruppa» har gjort bak kulissene. For der busselskap, administrasjon og folkevalgte kun har sett på små passasjertall i forhold til antall avganger, har ildsjelene funnet fram til menneskene bak tallene – og bragt historiene deres fram for lokalavisa. Mennesker som deg og meg som får hverdagen dratt opp med rota fordi de trodde busstilbudet de var vant med var trygt i det miljøbevisste Norge.

Det som kan bli malurten i begeret er at de nevnte politikerne foreløpig er et stykke fra hverandre hva gjelder løsning og finansiering. Bekymringen er at det kan føre til uthaling av tid, noe som neppe vil tale til de berørte beboernes fordel.

Bussaksjonsgruppa har ikke tenkt å gi seg. De har over 2.000 underskrifter å overrekke, og vi vet også at de har flere sterke historier på lager. Standhaftigheten vil komme godt med de neste ukene – fram til politikerne skal ta den endelige avgjørelsen i hver sine utvalg, gjelder det for både grasrota og avisa å minne dem på hva og hvem dette faktisk gjelder.

LES MER OM BUSS-SAKEN HER:

Artikkeltags