Vurder muligheten for å flytte busser fra Skafjellåsen til Selvik - Berger

Kritikk: Enkelte beboere i Skafjellåsen mener veiene ikke tåler den ekstra belastningen (bildet er fra «snuplassen» i Furulia, som raskt ble avviklet). Foto: Privat

Kritikk: Enkelte beboere i Skafjellåsen mener veiene ikke tåler den ekstra belastningen (bildet er fra «snuplassen» i Furulia, som raskt ble avviklet). Foto: Privat

Busstilbudet er gått fra nær ubrukelig til en god del bedre. Men mer kan og bør gjøres.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det tok altfor lang tid. Men omsider kan vi fastslå at fylkespolitikerne i både Viken og Vestfold og Telemark har innfridd i sin viktigste oppgave, nemlig å enes om løsninger på folks hverdagsproblemer.

Enigheten resulterte i fire nye avganger sju dager i året mellom Sande og Svelvik, og det allerede fra mandag 24. februar. Altfor lite vil noen påpeke, men forhåpentligvis vil det være tilstrekkelig til at de som har vært hardest rammet av kuttene kan finne en slags hverdagsrutine igjen. Nøyaktig hvordan rutetabellen vil se ut, er selvfølgelig noe vi imøteser med spenning.

Så håper vi som mange andre i Sande at dette bare er starten på en reell gjenoppretting av busstilbudet mellom lokalsamfunnene. I den forbindelse har kommunestyrerepresentant Aleksander Leet reist interessante spørsmål om det faktiske belegget på strekningen, som ser ut til å være langt høyere enn mantraet om 0,7 passasjerer, som vi er blitt vant til å høre. I skrivende stund venter vi fortsatt på fylkeskommunens svar på dette.

Uansett mener vi at busselskapet bør se på muligheten til å flytte litt ressurser over fra Skafjellåsen til den nevnte strekningen. Det er forståelig at man vil satse i et område med høyt potensial, men avisen vet at flere beboere er kritisk til om veiene der tåler den ekstra belastningen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken