Det var med en viss skepsis undertegnede lot seg overtale av fruen til å bli med.

Hvorfor i all verden skulle jeg bli med opp til dette mørke og kalde sted?

Jeg hadde da bedre ting å foreta meg! Jeg lengtet jo allerede til neste sommer med lyse og varme dager!

Men… Jeg ble med. Og la meg bare si det med en gang! Alle mine betenkeligheter ble slått til bakken (permabakken). Allerede i flyvinduet så jeg ned på et landskap som jeg aldri hadde forestilt meg. Vel nede på bakken åpenbarte det seg et landskap og et samfunn omkranset av et fantastisk lys (eller mørke) som jeg ikke kan huske jeg tidligere har sett!

LES OGSÅ (SA+): Festaften med fire forfattere 

Det er slik at man kan forstå hvorfor noen blir bitt av basillen og bosetter seg her, og fortsetter å bo, år etter år.

Dette er et eget samfunn med helt egne regler. Her kan man ikke bo hvis man ikke kan forsørge seg selv. Det vil si at alle er i arbeid.

Galleberg Sangkor var jo der også for å delta i en korfestival sammen med 7 andre kor, og de hadde et aktivt program med konserter både i «gruve 3» på fredag og på «Huset» lørdag. Søndag var det gudstjeneste hvor koret bidro sammen med 3 av de andre korene. Som avslutning på gudstjenesten ble det laget fakkeltog fra kirken til den gamle gravplassen i Longyearbyen. Det var en spesiell opplevelse i et fantastisk landskap.

LES OGSÅ (SA+): – Vi vet ikke hvordan skolebygget skal se ut 

Galleberg Sangkor er et godt og gammelt tradisjonskor med mange flotte opplevelser og like mange suksessrike konserter. Og nok en gang viste de hva de sto for. Klang, renhet og innlevelse viser at de er langt fremme når jeg sammenlikner med de andre korene som også var med, og for undertegnede var det ikke tvil om at Galleberg Sangkor nok en gang leverte, med sin dirigent Skaiste i front!

Under oppholdet ble det selvsagt tid til fritidsaktiviteter. Det ble muligheter for hundekjøring innover i Adventsdalen, og besøk på «Camp Barentz», et sted som er gjenbygget som det var da Willem Barentz, som oppdaget Svalbard, slo seg ned der. I tillegg hadde vi tid til besøk på Svalbard Bryggeri, og egen vandring gjennom Longyearbyen med bl.a. besøk på et interessant museum.

Takk til Galleberg Sangkor for en flott tur!

Nå konsentreres alle krefter fremover mot den tradisjonelle julekonserten!