Hvordan ødelegge en fantastisk fest

"Jeg håper at dere ved neste korsvei, går i dialog med Seilet Sportsbar, slik at man kan få til en ordning når de trekker nye tusener av festivalstemte mennesker til Nordre Jarlsberg Brygge", skriver innsenderen.

"Jeg håper at dere ved neste korsvei, går i dialog med Seilet Sportsbar, slik at man kan få til en ordning når de trekker nye tusener av festivalstemte mennesker til Nordre Jarlsberg Brygge", skriver innsenderen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerFørst og fremst gratulere til Seilet Sportsbar, som nok en gang leverer ett kjempe arrangement og trekker mange tusen mennesker til Sande(kom folk helt fra Alta). Næringslivet i Sande nyter godt av dette. Tror nok KIWI på Nordre Jarlsberg merket at det var mye båtfolk og tilreisende denne helgen.

Gjennom helgen var det god stemning og flott musikk. Innbyggerne på Nordre Jarlsberg hadde nok fine dager på terrassen med «gratis» konsert hele helgen.

LES OGSÅ (SA+): Bryggefestivalen: – Veldig fornøyd 

Selv var jeg frivillig hjelper på lørdagen. Jeg hadde fått med meg at det var blitt parkeringsautomat med tre timers gratis parkering.

Jeg sto i baren og tappet godt drikke. Jeg hadde stilt inn mobilen min på alarm for å ordne parkeringen etter tre timer. Med 2000 glade og feststemte mennesker kom jeg aldri fra tappetårnet jeg sto ved.

Etter åtte timer «endt tjeneste», ca kl 0200 gikk jeg til bilen og der ble jeg møtt av en gul lapp pålydende 600,- kr for manglende betaling for parkering. Etter å ha snakket med arrangørene på søndag, var jeg ikke aleine om det. Noen hadde sågar fått to parkeringsbøter fordi de stod over natten.

LES OGSÅ (SA+): 1300 feststemte koste seg på Bryggefestivalen 

I og med parkeringen er privatregulert, er det grunneier som «styrer» innkrevingen. Inntektene av parkeringsbøtene går til den som har regulert området til parkering, Nordre Jarlsberg Brygge. Innkrevingen gjøres av Park Nordic AS og de gjør bare jobben sin.

Så kommer jeg til kjernen av saken. Jeg jobber til daglig med arrangementer i Drammenshallen. Rundt Drammenshallen er det privatregulert parkering, som jeg administrerer. Når det er arrangement i Drammenshallen, SIF kamper, friidrettsstevner på friidrettsbanen og arrangement på Drammensbadet, holder vi parkeringskontrollørene unna.

Som jeg innleder med, Seilet Sportsbar bidrar til øket omsetning i næringslivet. Nordre Jarlsberg brygge får «gratis» eksponert sine prosjekter til mange tusen mennesker. Hvorfor må dere da ødelegge moroa med å ha parkeringskontroll akkurat denne ene helgen? Dette kan dere selv bestemme, hvis dere ser verdien å ha arrangement på Seilet Sportsbar.

Jeg håper at dere ved neste korsvei, går i dialog med Seilet Sportsbar, slik at man kan få til en ordning når de trekker nye tusener av festivalstemte mennesker til Nordre Jarlsberg Brygge.

Jeg utfordrer Nordre Jarlsberg Brygge til å slette bøtene. Subsidiært, overføre helgens nettoinntekter for alle parkeringsbøtene i helgen, til en veldedig institusjon eller andre frivillige organisasjoner. Da føles det i alle fall som om vi som har fått bøtene har betalt noe fornuftig.

Jeg håper Nordre Jarlsberg Brygge svarer ut dette.

Med hilsen en litt frustrert frivillig arbeider på Bryggefestivalen

Artikkeltags