Synger seg mot kor-finale

Haga SFO-kor med ”Gi aldri opp” sammen med Galleberg Sangkor.

Haga SFO-kor med ”Gi aldri opp” sammen med Galleberg Sangkor. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det var trangt om plassen i Sande Menighetssenter under korkonkurransen ”Vänta inte med at sjunga”.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

 ”Vänta inte med at sjunga” er blitt kjempepopulær blant barna i Sande som er med i SFO-korene. Kulturskolerektor Bjørn Luksengård forteller begeistret om prosjektet som engasjer så mange.
 

- Vi har fått støtte til prosjektet gjennom Norsk kulturskoleråd, forteller Luksengård som selv spiller piano under konsertene.
 

Korledelsen er det Cecilie Schilling som tar seg av.
 

Luksengård forteller de har holdt på siden andre uka i januar. Først øvinger, så fremføringer. På hver konsert har SFO-korene fra skolene Galleberg, Kjeldås, Haga og Selvik deltatt. Det har vært gjennomført tre konserter og på hver konsert har de hatt med seg et voksenkor.

Tirsdag 24. januar var det konsert med ”De Damene”. Onsdag 15. februar var det ”Korona” som var med og denne gangen var det ”Galleberg Sangkor”. Et dommerpanel bestående av musikerne Svein Edvardsen og Hans Ludvigsen har vært ivrige men rettferdige poenggivere.

Poengene som SFO-korene får etter hver konsert følger med til finaledagen 25. mars, hvor vinnerkoret blir kåret og hvor alle voksenkorene deltar.
 

SFO-korene fremfører sanger alene og sammen med korene og opptrer i kostymer som passer til sangene de fremfører. Voksenkorene synger sin egen avdeling på konsertkveldene og synger en sang sammen med hvert av SFO-korene i enkle arrangement. Hensikten er at alle skal få oppleve gleden ved å synge sammen.

Artikkeltags