Hele arrangmentet var et samarbeid  mellom  kulturkontorene i Sande, Holmestrand og Vestfold Festspillene og alt fungerte knirkfritt fra start til siste mann forlot øya. Her var det litt av en logestikk som skulle klaffe, med båter i skytteltrafikk fra Sande og Holmestrand. 

Leder for Prosjektgruppa
for Kulturminneløypa, Laila Bråthen, bildet over, delte ut blomster til de andre i komiteen, f. v. Pål Arvesen, kulturkontoret i Holmestrand, Stig Tore Lund, Vestfold Museene og Ola Gran, tidligere fritidskonsulent i Sande kommune.

Kulturdirektør i Vestfold Fylkeskommune, Arild Moen, bildet t.h.  fikk æren av å avduke plaketten som viser kulturminneløypa i sin helhet.
- Det er ikke så mange år siden det var noen som ville lage konteinerhavn av Kommersøya, nå er den heldigvis fredet, sa han.

Linn Ambjørnsen, bildet nederst t.h., introduserte Vestfold Festspillenes avdeling med Nordic Tenors. Hun  har sammen med Pål Arvesen hatt regien på båttransporten, sjørøver- og barneaktivitet og koordinert Vestfold festspillarrangementet.