Historien er hentet fra Kristines hverdagsliv som mor til to barn med spesielle behov. Melissa (8) har en alvorlig medfødt hjertefeil.  Oliver (10) har astma, ADHD og Tourettes Syndrom.

- Livet tar sjelden den retningen man ser for seg. Ofte er det sidesporene og omveiene man ikke har planlagt som beriker og gjør livet innholdsrikt. Det gjør at man setter større pris på de små tingene i hverdagen, sier forfatteren Kristine Lindhøy som er bosatt på Veberg i Sande.

 Over på plan B

- Man tar det for gitt at barna man får er friske. Tanken på at jeg skulle få syke barn slo meg aldri da jeg gikk gravid, forteller Kristine.

Uventet blir livet snudd på hodet. Alle planer man har lagt er det bare å forkaste.

Man må kjapt over på plan B selv om man i utgangspunktet bare hadde en plan A. Som ung mor fikk Kristine Lindhøy mye hun skulle hanskes med.

- Jeg er ikke så god på å snakke om alt mulig, men jeg har alltid likt å skrive. Derfor begynte jeg å skrive om hverdagen med to syke barn, jeg brukte skrivingen som en slags terapi for meg selv, forteller hun videre.

Personlig historie

Det ble mye skriving, nesten hver dag. Så kom ideen om å gi ut bok.

- Jeg skrev jo egentlig bare for min egen del, men etter som historien skred frem tenkte jeg at jeg ikke hadde noe å tape på å prøve meg. Jeg gikk igjennom en nøye sensur av hensyn til barna, men jeg beholdt også mye for ikke å miste det personlige i historien, fortsetter Kristine.

Da boka var ferdig sendte hun manuskriptet til et par store forlag og fikk gode tilbakemeldinger, men ikke før hun kom til Publica Bok fikk hun napp. Nå er den i trykken og kommer på markedet i løpet av april.

Påskekrim neste år

Utgivelsen «Sidespor» har gitt henne blod på tann. Nå er hun godt i gang med bok nummer to, men i en helt annen sjanger enn den første.

- Jeg har alltid vært glad i krim og er nå langt på vei med min første krimroman. Handlingen foregår i Sande og Sande lensmannskontor er sentral i boka. Derfor har jeg vært inne på møte hos lensmannen for å få flere detaljer rundt hvordan de jobber. Jeg vil nemlig ha det så korrekt og så realistisk som mulig, forteller hun og legger til at målet er å få ut boka som påskekrim neste år.

Kristine Lindhøy er født i 1979. Hun er opprinnelig fra Konnerud i Drammen men har bodd i Sande de 11 siste årene sammen med mann, to barn og en liten cocker spaniel.