Tor er kurator på Infernofestivalen

Det beste: Tor Baklund står ansvarlig for kunstutstillingen under årets Infernofestival i Oslo i påsken.

Det beste: Tor Baklund står ansvarlig for kunstutstillingen under årets Infernofestival i Oslo i påsken.

Artikkelen er over 3 år gammel

Det flyter en anelse metall i blodet til den genuine rock- og metallenusiasten og kunstneren Tor Baklund. Derfor er han headhuntet til å styre kunstutstillingen under årets Infernofestival i påsken.

DEL

Som tidligere RockArt general har han fått kunst og rock til å passe som hånd i hanske. Det gjør han denne gangen også - til gangs. Nå har han gått «all in» som han sier selv, og hentet inn det ypperste innen platecoverkunst i metallmiljøet.

- Jeg fikk faktisk Dan Seagrave fløyet inn til Norge på egen regning først, forteller han og ler. Men han legger til at kostandene ble dekket etterhvert av festivalen.

LES OGSÅ (SA+): Bård og Siri åpner konsertscene i stua hjemme 

Miks av metallsjangre

Men først: Inferno Metal Festival er en norsk heavy metal-festival med ekstrem metal som ble startet av Borknagar-gitarist Jens F. Rydland og Radar Booking i 2001. Festivalen arrangeres i Oslo hver påske.

For syttende året på rad sørger Infernofestivalen for beksvart metal-påske i hovedstaden. Inferno drar metalfans og musikkbransje fra hele verden til Oslo i påskedagene, såkalte blackpackere, og regnes som en av de viktigste arenaene for norske og internasjonale band å vise seg på.

LES OGSÅ (SA+): Påsken på Seilet 

Toneangivende kunstnere

Tor Baklund fra Sande skal altså ha hovedansvaret for årets kunsneriske preg. Han deltok også i fjor, men da hjalp han bare til. Han kan fortelle at han så det som en stor ære å få forespørselen.

- Selv har jeg kjøpt mange cd-plater på grunn av ekstremt gode cover. Selvfølgelig har jeg favoritter og de største innen denne kunstformen er canadieren Dan Seagrave og svenske Kristian Wåhlin aka «Necrolord», forteller han enusiastisk.

Han forklarer hvordan «Necrolords» coverkunst har vært toneangivende for de mørke metallbandene som blant annet Dissection og King Diamond.

Ettertraktet

Dan Seagrave har også satt dype spor i den tunge og mørke metallsjangeren. Allerede som 17-åring debuterte han som designer for et lokalt thrashmetal-band. Hans mørke plateomslag skapte oppsikt og han ble en ettertraktet coverkunstner. På oppdragsliten har han kjente band som Morbid Angel, Entombed, Lawnmower Deth og Suffocation.

Baklund er nok over middels interessert i nettopp platecover. Selv har han blitt kunstnerisk inspirert av omslagene til Metallica. Han hadde en utsilling med kunsteriske tolkninger av debutalbumet til bandet under RockArts siste festival.

Artikkeltags