Mange tenker at brann ikke rammer dem. Det er bare noe som rammer andre. Men natt til tirsdag var det en av innbyggerne i Sande som unnslapp flammene med et nødskrik. Selv mener både mannen og foreldrene at det var brannvarsleren som reddet hans liv. Nok en gang fikk man bevis på at brannforebyggende arbeid er viktig.
Flammene sprer seg i løpet av sekunder og en brannvarsler kan være forskjellen på liv og død. Noe det var i dette tilfelle.
Brannvesenet jobber hele tiden med å holde fokus på brannsikkerhet i hjemmet like mye som ved arbeidsplasser, skoler og sykehjem. De går ofte ut for å oppfordre folk til å foreta øvelser i hjemmet slik at familiens medlemmer vet hva de skal gjøre hvis uhellet skulle være ute.

Brannvarsleren kan være forskjellen mellom liv og død når flammene tar over huset!

Om brannen fra natt til tirsdag er det for tidlig å si noe om brannårsaken, men en taktisk og teknisk etterforskning blir gjennomført.
Tidligere i uken var det også en båt i Svelvik som tok fyr. Også her var det snakk om liv og død. Takket være snartenkte beboere, som kastet seg i båtene sine, kunne de tre om bord få møte sine familier trygt på land.
Ikke tro at en brann ikke vil ramme deg.
Det kan ramme hvem som helst og det rammer hardt og brutalt. Brannslukningsapparat, brannteppe, røykvarslere, stige ved rømningsvei fra andre etasjer er ikke en kostnad man bør kutte i. Dette er snakk om din sikkerhet og ikke minst framtid.
Selv om kostnadene kan virke høye der og da, vil de bli ubetydelige hvis en brann skulle få fatalt utfall eller man mister alt man har til flammenes rå egenskap.
Det er en liten prislapp for å sikre sine barn, kjære og nære.
Heldigvis gikk det bra denne gangen også. 
Eieren var snartenkt og kom seg ut av vinduet, hvor han måtte hoppe fra 2. etasje. Men likevel har han mistet alt han eier. Til og med bilen er skadet siden den sto parkert ganske nært huset.
Moralen er at man bør sjekke brannvarslerne, ha tilgjengelig brannslukningsapparat som husstanden vet hvor er plassert. Ta forholdsregler og vær forberedt hvis uhellet skulle være ute.