En kald øl som dugger i solsteiken er noe mange forbinder med sommer og sol. Ikke bare med varmen, men også til grillmaten. 
Alkohol har blitt en dagligdags ting som ikke bare hører til festligheter lenger. Hvorfor, spør jeg meg.
Flere og flere forsvarer hvorfor de har tatt en øl midt i uka. Oftere og oftere er det folk som tar seg en fest eller drar den helt ut, midt i uka.
Sitater som: “ I dag har jeg klippet hekken så da fortjener jeg et glass rødvin” florerer på sosiale medier. 
Min mening er at hvis man må forklare hvorfor man har alkohol i glasset burde man kanskje hatt saft eller brus.
Et tankekors i det hele er barns tilstedeværelse mens voksne inntar alkoholholdig drikke. Uavhengig av om foreldrene selv føler at de har kontroll, så endrer man atferd, stemmeleie, latter og litt oppførsel. Tersklene viskes sakte, men sikkert ut.

Kan vi ikke slappe av og kose oss uten alkohol i glasset?

Har vi kommet dit at vi ikke kan slappe av og kose oss uten øl eller vin i glasset? Jeg tror at mange mener at deres inntak ikke berører barna, ei heller at de merker forskjell. Men tro meg, det gjør de.
Det er mer uvanlig å ikke drikke alkohol, faktisk.
Når jeg er i festlige lag blir jeg utsatt for, det jeg selv kaller drikkepress. Folk blir ofte usikre når noen ikke drikker og derfor ønsker de at også de skal drikke. Om det er fordi noen kanskje får med seg hva andre gjør og sier, eller at de ikke kan skylde på “fylle” vites ikke.  Men jeg får ofte høre: “Kan du ikke bare ta en øl for syns skyld da?”
Grunnen til at jeg ikke drikker er enkel. Jeg synes ikke det smaker godt og jeg ønsker ikke at barna mine skal oppleve med som pussa, brisen, bedugget eller full.
Barna forsvarer foreldrene, de forsvarer våre handlinger og rettferdiggjør oppførsel.
Men husk hvilke signaler dere sender til deres egne barn. Man kan kanskje ikke forvente at ungdommene skal ha et nøkternt forhold til alkohol hvis foreldrene åpner en øl eller tar seg et glass vin hver gang de er slitne, har gjort noe bra, stått litt ekstra på eller har tatt i et tak.
Barn og unge kopierer foreldrenes holdninger og atferd.
Ordtaket: “Gjør som jeg sier, men ikke som jeg gjør..........” kommer vel kanskje til sin rett i dagens samfunn hvor de voksne belønner sin egen innsats med alkohol, men forventer at barna ikke skal gå på fest og drikke alkohol før de er 18 år.