(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Ingvild Bråthen hadde fire konkurrenter til jobben som leder av kommuneadvokaten i Nye Drammen. Hun er født og oppvokst i Sande, men bor nå i Svelvik.

LES OGSÅ: Disse vil bli Nye Drammens kommuneadvokat

Bråthen jobbet som advokat i Advokatfirmaet Haavind i ni år, før hun begynte hos Kommuneadvokaten i Drammensregionen for to år siden. Dette er et felles advokatkontor for kommunene Drammen, Hurum, Nedre Eiker, Røyken, Sande og Svelvik.

Men fra januar 2020 blir kommuneadvokaten en del av basisorganisasjonen i den nye kommunen.

– Kommuneadvokaten består av flinke folk som det er en glede å jobbe med og lede, sier Ingvild Bråthen i en nyhetsmelding om ansettelsen på Nye Drammens nettside.

Der forteller hun at hun liker å jobbe for en stor offentlig aktør i området hun selv har vokst opp. Hun synes det å jobbe i grensesnittet mellom politikk og administrasjon er interessant, og hun gleder seg til å være med å bygge opp, utforme og være en bidragsyter inn i den nye kommunen.

– Jeg gleder meg til å fortsette å utvikle kommuneadvokaten som en faglig sterk og viktig bidragsyter innenfor de fag- og tjenesteområdene kommunen arbeider med, sier Bråthen i meldingen.

Kirsti Aas Olsen, direktør for administrasjon og administrativ effektivisering, er veldig fornøyd med at Ingvild Bråthen takket ja til stillingen.

– Vi har hatt en ekstern utlysning og flere på intervju. Vi mener Ingvild var den beste både faglig, men også til det som handler om lederdelen av kommuneadvokaten, sier Aas Olsen i nyhetsmeldingen.