Først tusen takk til Reidulf Aasnes for artikkelen om dette i Sande Avis 10. februar, som ga god oversikt over forskjellige sider ved et slikt prosjekt. Lurer på om utbyggingsbegeistringen i Sande snart må bremses litt. Som ny-gammel sandesokning tenker jeg at man også må se på konsekvenser for trafikksituasjonen, infrastruktur og ikke minst natur før man setter i gang med neste plan.

Les også

Politisk velvilje for privatisering av strandlinja ved Kalmovannet?

Jeg ser at store deler av «indrefileten» langs Sandebukta sør (strandområdet) er nokså privatisert. Det er ikke så rart, mye er blitt bygget ut her for en del år siden, før lovverk og forskrifter la begrensninger, og kommunen har vel ikke holdt igjen så mye senere heller.

Men heldigvis har vi Kyststien! All ære til de som har bidratt til den!

Tretopphytter høres jo veldig hyggelig ut, men hva med alt som følger med i tillegg?

Også rundt Kalmovannet går det en sti, og det blir dumt hvis man skal måtte gå diverse omveier for å komme rundt disse nye hyttene. Planen er vel at de skal bygges på pæler, med en liten strøm/vann/kokeplass-bod for hver hytte. Og hyttedo? Og brygge? Dette betyr maskiner, graving (og støy) i området nær vannet. Sjarmen rundt Kalmovannet blir borte minst 1 år eller lengre. Det er snakk om strømaggregat, altså noe støy også i «hyttesesongen». Dyr og fugler rundt vannet vil nok trekke seg langt unna.

Men mest inngripende og forstyrrende blir jo etableringen av bilvei. Den vil også andre komme til å benytte, og sannsynligvis kommer nye forslag om å bygge ut litt til osv.

Jeg håper virkelig at den «politiske velviljen» for dette prosjektet forsvinner jo før jo heller!

Les også

Sove under stjernene? Nå kan tretopphytter i Sande bli en realitet