Åtte medaljer til Sande

Lag: Bak fra venstre: Christoffer Boman, Karoline Høiland Galleberg, Helene Eek Gerhardsen, Jørgen Teig, Sebastian Bruvold og Kornelius Eilertsen. Foran fra venstr: Una Rojahn, Line Haldorsen, Kasper Amundsen Svendsen og Even Larsen. Alle foto: Privat

Lag: Bak fra venstre: Christoffer Boman, Karoline Høiland Galleberg, Helene Eek Gerhardsen, Jørgen Teig, Sebastian Bruvold og Kornelius Eilertsen. Foran fra venstr: Una Rojahn, Line Haldorsen, Kasper Amundsen Svendsen og Even Larsen. Alle foto: Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nok en gang viser judogruppa fra Sande SK sine ferdeigheter og kunne reise hjem med åtte medaljer i bagasjen.

DEL

Åpent trøndersk mesterskap gikk av stabelen i Levanger 25. april og SSK Judo deltok for tredje året på rad. Denne gangen med rekordmange deltakere. Hele 10 flotte ungdommer fra Sande var med på minibussturen for å sanke medaljer i Trøndelag. Fangsten på åtte medaljer må da også kunne sies å være upåklagelig.

Konkurrerer mot ungdommene

I klassene for ungdom under 15 år hadde SSK Judo med fem deltakere: Karoline Høiland Galleberg, Una Rojahn, Line Haldorsen, Kasper Amundsen Svendsen, Even Harang Larsen og Christopher Boman. Kasper, Una og Line hører strengt tatt til i barneklassen enda, men har allerede nå begynt å konkurrere med ungdommene. Line møtte tøff og erfaren motstand denne gangen, men høstet verdifull erfaring til senere stevner. Una og Karoline stille i samme vektklasse, og i den innbyrdes kampen dem imellom ble det tydelig at Karoline hadde betydelig mer kamperfaring og tok seieren. Begge slo imidlertid den tredje jenta i vektklassen og dermed ble det gull og sølv på jentene fra Sande.
Even og Christopher stilte også i samme vektklasse. Even dominerte i sin første kamp, men var uheldig og ble skadet midt i kampen og måtte stå over de resterende kampene. Christopher vant begge sine innledende kamper og vant dermed sin pulje. I semifinalen dominerte han også lenge inntil han var uheldig og fikk en kontring mot seg. Dermed ble det bronsemedalje på Christopher. Kasper stilte i en vektklasse hvor det bare var to påmeldte, og de ble derfor slått sammen med vektklassen over. Dette ble tøft for Kasper, men han dro i land en seier og en fin 4.plass.
I klassene for ungdom under 18 år (U18) stilte Helene Eek Gerhardsen, Kornelius Eilertsen og Jørgen Teig. Helene og Kornelius stilte også i klassen for ungdom under 21 år (U21), sammen med Sebastian Bruvold. I U18 kom Helene til semifinale, men måtte der se seg slått av regjerende norgesmester i vektklassen. Dermed ble det bronse på Helene denne gangen. Kornelius kjørte et imponerende kampprogram denne gangen – i tillegg til både U18 og U21 stilte han også opp i en mix-klasse med U15/U18 slik at han i alt gikk 11 kamper. Desto mer imponerende er det da at han som fortsatt bare er 15 år maktet å ta sølvet i alle tre klassene. Det var i stor grad de samme guttene som dominerte i de tre klassene og gullet glapp for Kornelius mot ulike motstandere, noe som viser at det er et jevnt i toppen her og gullet er absolutt innen rekkevidde.
I U21 gikk Helene i en klasse hvor tre vektklasser var slått sammen. I første kamp møtte hun en svenske som fikk inn et kast hvor Helene landet forkjært og slo opp en gammel skade i kravebenet, noe som gjør at Helene antakelig blir ut av spill i noen måneder framover.
Sebastian Bruvold var nære ved å vinne hele klassen igjen. Sebastian har utviklet mye de siste årene og er blant de beste i Norge i sin klasse. Denne gangen var det en svensk utøver som hindret ham i å ta gullet, men Sebastian var godt fornøyd likevel. Han vant de tre innledende kampene på overbevisende måte og ga den svenske utøveren med sort belte en god kamp om gullet.

Artikkeltags