Åtte medaljer til Sande

Lag: Bak fra venstre: Christoffer Boman, Karoline Høiland Galleberg, Helene Eek Gerhardsen, Jørgen Teig, Sebastian Bruvold og Kornelius Eilertsen. Foran fra venstr: Una Rojahn, Line Haldorsen, Kasper Amundsen Svendsen og Even Larsen. Alle foto: Privat

Lag: Bak fra venstre: Christoffer Boman, Karoline Høiland Galleberg, Helene Eek Gerhardsen, Jørgen Teig, Sebastian Bruvold og Kornelius Eilertsen. Foran fra venstr: Una Rojahn, Line Haldorsen, Kasper Amundsen Svendsen og Even Larsen. Alle foto: Privat

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nok en gang viser judogruppa fra Sande SK sine ferdeigheter og kunne reise hjem med åtte medaljer i bagasjen.

DEL

Åpent trøndersk mesterskap gikk av stabelen i Levanger 25. april og SSK Judo deltok for tredje året på rad. Denne gangen med rekordmange deltakere. Hele 10 flotte ungdommer fra Sande var med på minibussturen for å sanke medaljer i Trøndelag. Fangsten på åtte medaljer må da også kunne sies å være upåklagelig.

Konkurrerer mot ungdommene

I klassene for ungdom under 15 år hadde SSK Judo med fem deltakere: Karoline Høiland Galleberg, Una Rojahn, Line Haldorsen, Kasper Amundsen Svendsen, Even Harang Larsen og Christopher Boman. Kasper, Una og Line hører strengt tatt til i barneklassen enda, men har allerede nå begynt å konkurrere med ungdommene. Line møtte tøff og erfaren motstand denne gangen, men høstet verdifull erfaring til senere stevner. Una og Karoline stille i samme vektklasse, og i den innbyrdes kampen dem imellom ble det tydelig at Karoline hadde betydelig mer kamperfaring og tok seieren. Begge slo imidlertid den tredje jenta i vektklassen og dermed ble det gull og sølv på jentene fra Sande.
Even og Christopher stilte også i samme vektklasse. Even dominerte i sin første kamp, men var uheldig og ble skadet midt i kampen og måtte stå over de resterende kampene. Christopher vant begge sine innledende kamper og vant dermed sin pulje. I semifinalen dominerte han også lenge inntil han var uheldig og fikk en kontring mot seg. Dermed ble det bronsemedalje på Christopher. Kasper stilte i en vektklasse hvor det bare var to påmeldte, og de ble derfor slått sammen med vektklassen over. Dette ble tøft for Kasper, men han dro i land en seier og en fin 4.plass.
I klassene for ungdom under 18 år (U18) stilte Helene Eek Gerhardsen, Kornelius Eilertsen og Jørgen Teig. Helene og Kornelius stilte også i klassen for ungdom under 21 år (U21), sammen med Sebastian Bruvold. I U18 kom Helene til semifinale, men måtte der se seg slått av regjerende norgesmester i vektklassen. Dermed ble det bronse på Helene denne gangen. Kornelius kjørte et imponerende kampprogram denne gangen – i tillegg til både U18 og U21 stilte han også opp i en mix-klasse med U15/U18 slik at han i alt gikk 11 kamper. Desto mer imponerende er det da at han som fortsatt bare er 15 år maktet å ta sølvet i alle tre klassene. Det var i stor grad de samme guttene som dominerte i de tre klassene og gullet glapp for Kornelius mot ulike motstandere, noe som viser at det er et jevnt i toppen her og gullet er absolutt innen rekkevidde.
I U21 gikk Helene i en klasse hvor tre vektklasser var slått sammen. I første kamp møtte hun en svenske som fikk inn et kast hvor Helene landet forkjært og slo opp en gammel skade i kravebenet, noe som gjør at Helene antakelig blir ut av spill i noen måneder framover.
Sebastian Bruvold var nære ved å vinne hele klassen igjen. Sebastian har utviklet mye de siste årene og er blant de beste i Norge i sin klasse. Denne gangen var det en svensk utøver som hindret ham i å ta gullet, men Sebastian var godt fornøyd likevel. Han vant de tre innledende kampene på overbevisende måte og ga den svenske utøveren med sort belte en god kamp om gullet.

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags