Sande Judo tok mange medaljer

Alle sammen: Hele gjengen fra Sande. Alle foto: Simon Gerhardsen

Alle sammen: Hele gjengen fra Sande. Alle foto: Simon Gerhardsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sande Judo har i flere år reist til Åpent Trøndersk Mesterskap i Levanger. Dette er en av judoens seks norgescup-stevner. Fredag 28.april satte judoungdommen seg i bussen og kursen ble satt mot Levanger.

DEL

Lørdagen startet med klassen U15. I denne klassen gikk Mats Gerhardsen, Kasper Amundsen Svendsen, Una Steffensen Rojahn og Preben Johansen. Alle utøverne våre hadde mange gode kamper.

Preben måtte dessverre gå opp en vektklasse pga manglende utøvere i egen vektklasse. Dette ble naturlig nok noe tøffere enn Preben er vant til. Kasper fikk også kjørt seg. Han kjente flere av motstanderne godt fra før, men vet at det er flere tøffe utfordrere. Una møtte også en kjenning, men måtte gi tapt denne gangen.

Mats derimot fikk inn to strake seiere, og dette resulterte i gull.

LES OGSÅ (SA+): Kjemper i toppen i Spania 

Klassen U18

I klassen U18 stilte Una S. Rojahn, Kasper Amundsen Svendsen, Mats Amundsen Svendsen, Christopher Boman, Jonas Øvstaas, Elisabeth Hansteen og Kornelius Eilertsen. Også i klassen U18 var det mange gode kamper og utøverne er svært fornøyde. Dette er første gangen Una og Kasper er påmeldt klassen U18.

På grunn av skade måtte Una dessverre trekkes seg fra denne klassen. Vi gleder oss derimot til å se henne gå i denne klassen om noen uker da hun, sammen med Christopher, Helene og Kornelius fra Sande, har kvalifisert seg til Nordisk Mesterskap i judo som i år går i Trollhättan, Sverige.

Kasper startet med friskt mot, men måtte etter tre tap se seg slått. Jonas tapte første kamp, men vant så andre kamp etter å ha fått inn et nydelig uchi-mata (judokast). Han fikk etter dette inn nok en seier, og gikk så på et siste tap. Dette resulterte i sølv! Bronsefinalen i klassen -60kg gikk mellom Christopher og Mats.

LES OGSÅ: Skal være maskoter på landskamp 

Trener mye sammen

Gutta trener mye sammen og kjenner hverandres styrker og svakheter, og denne gangen trakk Christopher det lengste strået og tok med dette bronsen. Elisabeth tapte en kamp og vant etter dette en kamp på wazari (vinne på poeng). Hun fikk med dette en sølv. Kornelius gikk to kamper.

Han gikk også en vektklasse over det han pleier. Den første motstanderen har Kornelius møtt flere ganger før og dette var lett match for Kornelius. Den andre kampen hadde Kornelius også sett for seg som lett kamp, men her fikk Kornelius seg en ordentlig overraskelse. Etter denne noe overraskende realitetsorientering våknet Kornelius og han endte opp med en rask seier på uchi-mata (judokast), og med dette ble det gull til Kornelius.

Klassen U21

I klassen U21 var Elisabeth Hansteen, Mats Amundsen Svendsen, Christopher Boman, Jonas Øvstaas, Kornelius Eilertsen, Helene Gerhardsen og Martin Berg påmeldt. Dette er første stevne Jonas, Christopher og Mats går klassen U21.

Kornelius valgte å trekke seg fra denne klassen da formen denne helgen ikke har vært på topp, og han skal gå EuropaCup med juniorlangslaget neste helg.

Helene derimot var i god form og gjorde rent bord. Hun fikk med dette gull i sin klasse. Her fikk også Mats revansje mot Christopher, og dette resulterte i bronse i deres vektklasse.

Martin har ikke trent judo veldig lenge, men han ga rutinerte utøvere mye god motstand. Med friskt mot hadde Elisabeth to kamper å gjøre det på, men med to tap måtte hun også tilslutt se seg slått. Jonas gikk tre kamper, og igjen hadde Jonas et nydelig kast, og endte tilslutt med å ta motstanderen med et armbend. Jonas fikk med dette sin andre medalje i dette stevnet, en bronse.

Helene Gerhardsen og Martin Berg gikk også seniorklassen. Her gjorde Helene igjen rent bord, og fikk nok en gull. Martin gikk flere gode kamper og endte tilslutt opp med sølv!

LES OGSÅ: God innsats i Tyrvinglekene 

Stilte med dommer

Vi reiser hjem fra Levanger med gode opplevelser både på og utenfor matta! Sande SK judo tar også med seg til sammen fire gull, tre sølv og tre bronse hjem fra Åpent Trøndersk Mesterskap i judo.

I tillegg til konkurranseutøvere stilte SSK også med dommer. Martin Eek Gerhardsen studerer på NTNU i Trondheim og det var da kort vei for ham til Levanger. Han har vært dommer i flere år, men studiene har tatt mye tid det siste året. Det var derfor svært hyggelig å møte ham igjen og se at han fortsatt holder et svært høyt nivå som dommer.

Send oss tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags