I år var det 20. gangen IL Sandvin reiste på treningsleir til varmere strøk i påsken.

12 utøvere og ledere reiste ned til 30 varmegrader for å forberede seg til friidrettssesongen. Også i år var reisemålet Algarvekysten. Her ligger et av Europas største treningssenter, med flotte muligheter for å drive all slags friidrett. Det er friidrettsbane med kunststoffdekke, kastfelt for kule og spyd. Europas største kastfelt for diskos og slegge.

Vi bodde på Adriana Beach og Sports-resort, et firestjernes stort leilighetshotell. Her er det tennisbaner utendørs, samt mange aktivitetsmuligheter på hotellets område. I tillegg er det tre godt utstyrte styrkerom i nærheten. Her er også et eldorado for løpere som kan benytte seg av den to kilometer lange terrengløypa, hvor det er arrangert bl.a. EM og VM i terrengløp. I tillegg er det flere kilometer med løpestier langs klippene.

I år var vi utrolig heldig med været. Strålende sol, mange varmegrader og lite vind. Uvanlig varmt på denne årstiden, sa portugiserne, men vi synes det var helt perfekt.

(Saken fortsetter under bildet)


Utøvere fra over 20 norske klubber hadde lagt sesongforberedelsene til Alfamar.

Mange fra den norske kasteliten var samlet og benyttet flittig kastbanene som var til disposisjon på anlegget. For mange klubber har påskeoppholdet blitt en tradisjon, og utøvere trener sammen på tvers av klubbene. Nye vennskap ble også knyttet. Mange gode norske distanseløpere hadde også funnet veien til senteret.

Utøvere fra mange landslag er faste gjester på treningssenteret. Blant disse er det medaljevinnere fra både OL, VM og EM. Senteret samlet utøvere fra landslag og klubber fra hele Europa.

Sandvins utøvere var i varmen i ti dager og gjennomførte mange, tøffe treningsøkter.

(Saken fortsetter under bildet)

De aller fleste dagene trente de to økter om dagen, med god og variert trening. Utøverne hadde 16 økter i løpet av de ti dagene. Det var både teknikktrening (kast og hopp), løpstrening (sprint og distanse), styrketrening, drill, bevegelighet, spenst, basis og restitusjon i bassenget. Hovedtrener, Svein-Arne Simensen, hadde travle dager med to økter om dagen med forskjellige grupper og øvelser. Ingen skader, og alle gjennomførte samtlige treninger med stor innsats.

I løpet av perioden ble det tid til både shopping og grottetur. Når vi avtalte shoppingtur, så var det viktig at begge øktene var unnagjort før drosja kom. Ingen unnasluntring her, trening først.

Før vi dro nedover så hadde vi planlagt en grottetur. Dagen startet med en formiddagsøkt, før turen gikk inn til Albufeira. Der gikk vi om bord i en katamaran som tok oss med til grottene. Turen tok 2,5 time. Delfinene vi håpet å se, glimret dessverre med sitt fravær. Algarve har nesten 200 kilometer kystlinje og tilbyr noen av de vakreste strendene som finnes i Europa. Her fins det noen fabelaktige, gylne klippeområder hvor naturkreftene har slipt fjell til imponerende klippeformasjoner: tårn, grotter, klippefremspring og tuneller.

Treningsleiren har lagt grunnlaget for en flott friidrettssesong.